Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 23 mei 2002

Burgemeester verwelkomt 120 duizendste inwoner

Haarlemmermeer bestaat 150 jaar en is in haar bestaan nu al uitgegroeid tot één van de 20 grootste gemeenten van Nederland. Enige tijd geleden heeft de 120.000ste inwoner zich ingeschreven bij gemeente Haarlemmermeer. Gemeente Haarlemmermeer wil deze mijlpaal feestelijk vieren en ontvangt de 120 duizendste inwoner op het raadhuis. De ontvangst vindt plaats op vrijdag 24 mei aanstaande tijdens de tentoonstelling: 'De Reus is jarig'. De tentoonstelling wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden en heeft dit jaar een extra feestelijk tintje vanwege het 150 jarig bestaan van de polder.
Burgemeester van Houwelingen ontvangt de 120 duizendste inwoner en haar gezin met koffie, thee, limonade en taart op zijn werkkamer in het raadhuis en zal hun een gepast kado overhandigen. Het is voor gemeente Haarlemmermeer een bijzonder moment; de 120 duizendste inwoner, op een bijzonder tijdstip; de presentatie van haar ambities en plannen tijdens 'De Reus is Jarig' in een bijzonder jaar; 150 jarig bestaan en de Floriade binnen de gemeentegrenzen. De kado's houden verband met deze drie bijzondere onderwerpen. De nieuw inwoner ontvangt een bijzondere zeefdruk een voorproefje op de CDrom 'pioniers in hun element, een terugblik op 150 jaar Haarlemmermeer' die alle huishoudens in juni dit jaar in de bus ontvangen. Verder krijgt ze een abonnement voor de Floriade, zodat ze vaak kan genieten van de 'Leukste tuin van Nederland. De kinderen krijgen een presentje dat de Reus symboliseert. Het gezelschap zal na de bijeenkomst gezamenlijk de tentoonstelling bezoeken.
U bent van harte welkom bij deze ontvangst die plaats vindt op vrijdag 24 mei aanstaande om 14.00 uur in de werkkamer van Burgemeester van Houwelingen op het raadhuis van Haarlemmermeer in Hoofddorp.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen