Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 24-05-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Lastige man
ALMERE De politie heeft donderdagmorgen in een bank aan de Koopmanstraat een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en veroorzaakte overlast. De politie stuurde hem weg, maar hij kwam tot twee keer toe weer terug. Daarop is de man aangehouden voor openbaar dronkenschap en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Verkeerscontrole
ALMERE De politie heeft donderdag een algemene verkeerscontrole uitgevoerd op de Stedendreef. Er werden in totaal 56 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van een autogordel.

Gewelddadige winkeldief
ALMERE Donderdagmiddag is in een supermarkt aan het Noordeinde een 21-jarige Amsterdammer aangehouden voor winkeldiefstal. Winkelpersoneel betrapte hem en hield hem aan. Op het moment dat hij in de gaten kreeg dat de politie gewaarschuwd was, werd hij agressief en bedreigde hij het personeel. Toen hij werd overgedragen aan de politie verzette hij zich bij aanhouding. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding Prozastraat
ALMERE In een bocht van de Prozastraat / Multatulistraat zijn donderdagmiddag een auto en een bromfietser frontaal met elkaar in botsing gekomen. Volgens getuigen reden beide voertuigen redelijk hard. De bromfietser, een 16-jarige Almeerder, viel op zijn hoofd. Hij droeg geen helm. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De agenten vermoedden dat de bromfiets was opgevoerd en hebben het voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Keukenbrand
ALMERE De brandweer heeft donderdagavond uit moeten rukken naar de Singravenstraat voor een keukenbrand. Een pan met hete olie bleek vlam gevat te hebben. Het vuur was overgeslagen naar de keuken. De brand was snel onder controle en niemand raakte gewond.

Ruzie
ZEEWOLDE Aan de hand van verklaringen van getuigen zijn donderdagavond bij het Horsterplein twee jongens, 18 jaar uit Dordrecht en 17 jaar uit Lelystad, aangehouden. Ze hadden kort daarvoor een ruit vernield. Na verhoor op het politiebureau zijn ze weer heengezonden. Ze zouden zo getreiterd zijn door leeftijdsgenoten dat ze uit onmacht de ruit hadden vernield. De jongens zullen de schade vergoeden.