Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag werd bij een winkel aan de Utrechtseweg door twee vrouwen een winkeldiefstal gepleegd. Beide vrouwen werden aangehouden.

Via de meldkamer kregen agenten de opdracht te gaan naar een winkel aan de Utrechtseweg. Hier zou de beveiliging achter twee vrouwen aan zitten. De beveiliging meldde dat de verdachten in de parkeergarage in een auto gestapt waren.

Omstreeks 15.45 uur zag de politie de bewuste auto uit de parkeergarage aan het Sint Jorisplein rijden. Op de Molenstraat werd de auto aan de kant gezet en de vrouwen een 43-jarige vrouw uit Rijskwijk en een 41-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden.

In de auto trof de politie een grote hoeveelheid vermoedelijk van diefstal afkomstige kleding aan. De vrouwen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende beiden de diefstal gepleegd te hebben.

Bromfietsdief aangehouden

LEUSDEN De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het stelen van een bromfiets.

Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie een melding dat een man bezig was een bromfiets te verkopen op de Larikslaan. De mensen vertrouwden het niet en belde de politie. Ter plaatse trof de politie een 19-jarige man (woonplaats onbekend) aan.

Na onderzoek werd de man aangehouden en de bromfiets in beslag genomen. De man had geen heldere verklaring hoe hij aan de bromfiets was gekomen. De politie gaat nog onderzoeken wie de eigenaar van de bromfiets is.

Scholieren gecontroleerd

AMERSFOORT Donderdagmiddag heeft de politie op de bekende scholierenroutes gecontroleerd.

Deze routes gaan voor een groot deel over de Bosweg, Utrechtseweg, Jan van der Heijdenstraat en de Everard Meijsterweg. Voor drie scholieren werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet rechts houden.

De controles worden uitgevoerd voor de veiligheid van de scholieren zelf.