Gemeente Geldermalsen


* Passage wielerkaravaan Olympia's Tour

* Nieuwe fietsenstalling station Beesd

* Informatie Betuweroute knooppunt Deil

* Minima Voorlichting

* Wie mag bouwen

* Wie wil bouwen

* Wie mag slopen

* Informatie Betuweroute Blankertseweg

* Commissie Grondgebied

* Commissie Samenleving

* Straatspeeldag 29 mei 2002

* Herinrichting Prinses Marijkeweg Geldermalsen
Passage wielerkaravaan Olympia's Tour
Er worden in verband met het passeren van de wielerkaravaan van Olympia's Tour op zondag 26 mei a.s. geen verkeersmaatregelen getroffen. U dient er echter wel even rekening mee te houden

Naar verwachting rijdt de karavaan om ongeveer 12.50 uur vanuit Neerijnen via de Boutensteinseweg Rumpt binnen. Vervolgens rijdt men via de Eigenblokweg-Rouweigraaf-Kruisbout-Haaftenseweg richting de Provinciale weg. Men vervolgt de route over de Provinciale weg-west en Rhenoyseweg naar Leerdam.

Nieuwe fietsenstalling station Beesd

Railinfrabeheer vervangt tussen 3 en 27 juni a.s. de fietsenrekken en fietskluizen bij het station Beesd. In de nieuwe stalling kunnen reizigers hun fiets makkelijk, droog en veilig stallen. Het station Beesd beschikt na de ombouw over 96 klemmen en 72 fietskluizen (voorheen respectievelijk 90 en 35). Vooral het aantal fietskluizen neemt dus flink toe.

De nieuwe stalling biedt meer gemak aan de fietsende treinreiziger. In de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. Over de fietsklemmen en de kluizen staat een overkapping van gehard glas met verlichting. De kluizen zijn ook ruimer, zodat ook een fiets met een kinderzitje er met gemak inpast. In de kluizen is een haak gemonteerd om regenkleding aan te drogen.

De locatie van de nieuwe stalling blijft gelijk aan die van de oude. Daarom is een tijdelijke stalling nodig, waarin fietsers hun fiets tijdens de bouwwerkzaamheden kunnen plaatsen. Deze tijdelijke stalling komt te staan op het parkeerterrein voor het stationsgebouw. Ook de fietskluizen worden tijdelijk verplaatst. Kluishuurders krijgen een brief met informatie over hun nieuwe fietskluis.

De vernieuwing van de stalling op het station Beesd is onderdeel van het project `Ruimte voor de fiets', een project warbij Railinfrabeheer tussen 2000 en 2007 de fietsenstallingen op vrijwel alle 380 stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft 210 miljoen Euro beschikbaar gesteld om dit te financieren. Inmiddels zijn zo'n 80 nieuwe stallingen in Nederland gebouwd. Het is het gemeentebestuur van Geldermalsen gelukt hier erg actief op in te spelen en daar waar nodig effectief druk uit te oefenen. Vandaar dat de stations in Geldermalsen (inmiddels gerealiseerd) en Beesd (nu aan de beurt) in de `kopgroep' zitten. Railinfrabeheer verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt 30% van de treinreizigers op de fiets naar het station. Informatie Betuweroute knooppunt Deil
Werkzaamheden knooppunt Deil
De Betuweroute wordt aan de noordkant van de A15 aangelegd en gaat bij het knooppunt over de A2 en de verbindingswegen van de A2 met de A15. Hiervoor worden een drietal viaducten gebouwd. Begin mei is de bouw van de viaducten aan de westzijde van het knooppunt gestart. Na de bouwvak beginnen we ook aan de oostzijde. In totaal duren de werkzaamheden tot en met het derde kwartaal 2003.

De werkzaamheden bestaan uit het heien van palen en damwandplanken, het aanbrengen van een mal (de bekisting) voor het beton, het storten van het beton, het aanbrengen van de dekdelen van de viaducten en de uiteindelijke afwerking van de viaducten.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk doordeweeks en overdag plaats. Het heiwerk op en direct aan de A2 en de verbindingswegen moet helaas in de avond- en nachtperiode plaatsvinden. Dit is in verband met de veiligheid van het wegverkeer en het zoveel mogelijk voorkomen van verkeersstremmingen. De weggebruikers worden over verlegde en versmalde rijstroken geleid. Incidenteel kan in de nachtelijke uren een rijstrook afgesloten zijn. In die gevallen wordt het verkeer omgeleid via het knooppunt zelf. Dit wordt duidelijk met borden aangegeven.

Wij realiseren ons dat de nachtelijke heiwerkzaamheden, met name voor de direct omwonenden, geluidshinder kunnen geven. Om de geluidsproductie zoveel mogelijk te beperken, wordt een geluidsreducerend heiblok ingezet. Mocht u gedurende de werkzaamheden vragen of klachten hebben, bel dan bovenstaand nummer.

Minima Voorlichting

Eind maart 2002 werden de aanslagen Onroerende-zaakbelastingen 2002 aan de inwoners gezonden, waarbij de mogelijkheid werd geboden om de aanslag te betalen in de periode april-mei-juni 2002.

Dit betekent tevens dat er nog steeds kwijtschelding kan worden gevraagd over dezelfde periode, dus tot 1 juli 2002.

Wie komt er nu in aanmerking voor kwijtschelding?

Met name mensen met minimale inkomsten kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van kwijtschelding.

Met "minimale inkomsten" wordt onder meer bedoeld: uitkering Algemene Bijstandswet, I.O.A.W., I.O.A.Z.; uitkering w.a.o./a.a.w. (minimale arbeidsongeschiktheidsuitkering); enkel het a.o.w.-pensioen;
enkel het a.n.w.-pensioen (Algemene Nabestaanden Wet); minimum-loon.

Dus als u van mening bent dat uw inkomsten zo laag zijn dat u niet of slechts met grote moeite kunt betalen, dan kunt u een aanvraagformulier voor kwijtschelding verkrijgen bij de vakbalie Arbeid en Inkomen op het gemeentehuis, Kuipershof 2 in Geldermalsen (Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen).

U kunt uiteraard ook een formulier opvragen, bel hiervoor 0345-586701 of 586708.

Heeft u moeite met invullen, komt u er niet meer uit?

Vraag dan informatie bij de heer Voorhorst, tel. 586708.

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen/positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. D.J. van Leeuwen, Lingedijk 71 te Geldermalsen, vergroten/veranderen schuur (23 mei 2002);

2. Politie Gelderland Zuid, Van Dam v. Isseltweg 10 te Geldermalsen, veranderen entree (23 mei 2002);

3. M. van den Berg, Achterstraat 52 te Beesd, oprichten carport (23 mei 2002);

4. P.M.F.M. Boink, Elzenbos 35 te Geldermalsen, vergroten woning (23 mei 2002);

5. J. Smits, Wethouder Klerkstraat 9 te Beesd, oprichten tuinhuisje (23 mei 2002).
Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager. Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.
Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 23 mei 2002.

Wie wil bouwen
Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen/meldingen bouwvoornemen:

1. E. van Iterson, Kerkebogerd 6 te Gellicum, plaatsen tuinhuisje (14 mei 2002);

2. J. v/d Meijden, Pr. W. Alexanderstraat 38 te Deil, vergroten woning (15 mei 2002);

3. A. Kerkhoff en J. de Hooge, Pr. W. Alexanderstraat 36 te Deil, vergroten woning (15 mei 2002);

4. E.C.J. Uiterwaal, Chamotte 16 te Geldermalsen, veranderen bedrijfshal (16 mei 2002);

5. B. Verweij, Beemd 3 te Enspijk, vergroten woning (16 mei 2002);
6. G.G. Stouten, S. Abrahamsestraat 40 te Meteren, plaatsen tuinhuis (16 mei 2002);

7. Gemeente Geldermalsen, Prins Bernhardlaan (ong.) te Geldermalsen, oprichten hooiberg (15 mei 2002);

8. J.H. van Ooijen, Mark 18 te Meteren, oprichten tuinhuis (17 mei 2002);

9. T.J. van Varik, H.J. Ganzemanstraat 62 te Meteren, vergroten woning (17 mei 2002);
Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.
Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 23 mei 2002.

Wie mag slopen
Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunningen:
1. Hak Nederland BV, Steenoven 2-6 te Tricht, slopen asbesthoudende dakbedekking (23 mei 2002);

2. C.F. van Wendel de Joode, Prinses Julianaweg 12 te Geldermalsen, slopen asbesthoudende golfplaten (23 mei 2002); Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 23 mei 2002.

Collecte

Voor de periode van 26 mei tot en met 1 juni 2002 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds
Informatie Betuweroute Blankertseweg
Op deze pagina informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Geldermalsen. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, Marleen Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.
Blankertseweg vanaf 3 juni tijdelijk afgesloten Voor de voortgang van de aanleg van de Betuweroute en de Randweg, is het noodzakelijk de Blankertseweg tijdelijk af te sluiten. De afsluiting vindt plaats vanaf maandag 3 juni tot en met eind juli voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers worden extra voorzieningen te treffen zodat zij wel doorgang kunnen hebben.

De afsluiting is nodig om een kleine bypass oftewel omleiding te maken waarbij de Blankertseweg op het nieuwe deel van de Randweg over de A15 aansluit. Hiervoor is het nodig de Blankertseweg aan de kant van de Betuweroute op te hogen en een lus naar de Randweg te maken.

Het verkeer wordt omgeleid via de Rijksstraatweg en de provinciale weg bij Wadenoijen. De routes worden duidelijk met borden aangegeven.

Vanaf eind juli, begin augustus kan het verkeer van Geldermalsen naar Neerijnen en andersom weer gewoon doorgang hebben. De weggebruikers moeten wel rekening houden met een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.

Vanaf die tijd kan ook de aanleg van de Randweg en de Betuweroute weer doorgaan, zodat het totale werk dus ook met de nieuwe aansluitingen op de A15 eind 2002 gereed is.

Commissie Grondgebied

Datum: maandag 27 mei 2002
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Gemeentehuis Geldermalsen
Agenda :

1. Procedure voor onttrekking van overwegen Zeekade en Meersteeg aan de openbaarheid (Wegenwet)

2. Ingekomen stukken en mededelingen.

3. Rondvraag .
Commissie Samenleving
Datum: dinsdag 28 mei 2002
Tijd: 20.00 uur
Plaats: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Vaststelling verordening leerlingenvervoer gemeente Geldermalsen 2002 met gelijktijdige intrekking van de gelijknamige verordening 1999.

2. Ingekomen stukken en mededelingen.

Straatspeeldag 29 mei 2002

Burgemeester en wethouders hebben i.v.m. de straatspeeldag op woensdag 29 mei a.s. vergunning verleend aan:

Buurtvereniging van "Spoor tot Spoor" voor het afsluiten van het Laageinde te Geldermalsen tussen de 2 spoorwegovergangen van 10.00 uur-22.00 uur.
Stichting Straatspeeldag Tricht, voor het afsluiten van het gebied vanaf de Lingedijk, de Bulkstraat, de Laan van Crayenstein tot aan de hoek van de Moerkensgaard te Tricht van 14.00 tot 16.30 uur. J. Udo, voor het afsluiten van de Sleedoornstraat te Geldermalsen van 9.00 tot 17.30 uur.

Herinrichting Prinses Marijkeweg Geldermalsen

De Prinses Marijkeweg is jarenlang één van de belangrijkste ontsluitingswegen binnen de kern Geldermalsen geweest. De Randweg moet deze functie gaan overnemen zodat het drukke doorgaande verkeer uit de woonomgeving verdwijnt. Onlangs is de Randweg 3e fase voor het verkeer opengesteld. Het verkeer gaat daar echter niet automatisch gebruik van maken. Om dat voor een stuk af te dwingen is herinrichting van de Prinses Marijkeweg nodig.

Over deze herinrichting wil het gemeentebestuur met de bewoners en andere belangstellenden van gedachten wisselen tijdens een informatieavond op dinsdag 4 juni a.s., om 19.30 uur, in de raadszaal in het gemeentehuis te Geldermalsen. De bewoners ontvangen deze weg een persoonlijke uitnodiging.