Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-05-2002
Persberichten vrijdag 24 mei morgen

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 27 mei 08.00 uur.

Telefoon 0592 36 12 94 of 06 52 23 80 59

Verkeersongeval met letsel

Coevorden. Gisteravond omstreeks 18.30 uur, reed een 12-jarige jongen op zijn fiets vanaf de Eendrachtstraat de Euregioweg op. Hij zag daarbij niet dat een personenauto over de Euregioweg naderde. De 36-jarige bestuurster uit Zandpol kon de plotseling overstekende jongen niet ontwijken en reed hem aan. Als gevolg van deze aanrijding liep de jongen hoofdletsel op en werd per ambulance naar het AZG overgebracht.

Emmen. Vannacht omstreeks 00.00 uur reed een 18-jarige jongen uit Emmen op zijn bromfiets over het fietspad langs de Hondsrugweg. Ter hoogte van de wijk Bargeres lag een fiets op het fietspad die hij niet meer kon ontwijken. Hij kwam te vallen en liep een forse hoofdwond op. Hij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. Niet bekend van wie de fiets is en hoe deze daar terecht kwam.

Diefstal uit auto

Coevorden. Gistermiddag deed een 48-jarige man uit Coevorden aangifte van inbraak in zijn auto. De auto stond op de oprit van een woning aan de Liguster. Het slot van het portier werd geforceerd waarna de radio en de radardetector werd weggenomen. De radio is voorzien van een codebeveiliging zodat de dief er geen geluid uit zal krijgen. Schadebedrag onbekend.

Inbraak woning

Gieten. Werd gistermiddag ingebroken in een woning aan de Bonnen. Tussen 15.00 en 16.30 uur werd een deur opengebroken waarna men kon binnenkomen. Er werd geld en sieraden weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Inbraak winkel

Assen. Werd vannacht ingebroken in een drogisterij aan de Nobellaan. Een winkelruit werd ingegooid waarna de dader kon binnenkomen. Een complete lijn van een bepaald merk herengeur werd weggenomen. De 42-jarige eigenaar deed aangifte. Schadebedrag nog onbekend.

Emmen. Werd vannacht ingebroken in een bakkerij aan de chagallpassage. Een ruit van de toegangsdeur werd opengebroken. Uit de kantoorruimte werd een kluis weggenomen waar overigens geen geld in zat. Schadebedrag niet bekend.

Snelkraak supermarkt

Paterswolde. Werd vannacht een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Hoofdweg. Een raam werd ingegooid waarna men kon binnenkomen. Er werden sigaretten en shag weggenomen. De 27-jarige bedrijfsleider uit Vries komt vandaag aangifte doen. Schadebedrag nog niet bekend.

Aanhouding drugsdealers

Werden gisteravond bij het winkelcentrum aan de Walakker twee mannen uit Assen aangehouden ivm drugsoverlast. Een 32-jarige man was in het bezit van een blokje hash en een joint, een 20-jarige man was in het bezit van een bolletje cocaïne en wiet. De drugs werden in beslag genomen.