Ingezonden persbericht

Persbericht

24 mei 2002

Econocom Group verwacht omzetgroei in tweede kwartaal, ondanks tegenvallende resultaten in eerste kwartaal 2002

Econocom Group, waartoe ook het succesvolle Econocom Nederland behoort, realiseerde in het eerste kwartaal van 2002 een geconsolideerde omzet van 201 miljoen Euro t.o.v. 229 miljoen Euro* in het eerste kwartaal van 2001. Dit is een daling van 13%.

De, in de tweede helft van 2001 gesignaleerde trends in de omzetontwikkeling hebben zich in het begin van dit jaar doorgezet. Deze trends houden in: een aanhoudende groei in de ICT-Lease activiteiten, stabilisering van de resultaten van Exploitatie en Beheer en een verdere terugval in de verkoop van PC's.

Econocom Group heeft maatregelen getroffen om de kosten van procurement services in Frankrijk (verkoop van PC's) te verminderen en variabel te maken. Daar wordt tevens de verkoop van oplossingen met een hoge toegevoegde waarde (UNIX, Storage, Security) versterkt.

Door het afsluiten van verschillende grote contracten op het gebied van Exploitatie en Beheer en ICT-Lease verwacht Econocom Group in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetgroei te kunnen realiseren.

In de huidige situatie van de IT-markt bewijst het originele business model van Econocom zijn waarde. Dit model bestaat uit drie complementaire business activiteiten, -waarvan twee er zich anticyclisch ten opzichte van elkaar bewegen- en een variabele kostenstructuur. Dit model geeft Econocom Group de stabiliteit en het vermogen om te wachten op het aantrekken van de IT-investeringen.

Groei door acquisities buiten beschouwing gelaten, verwacht Econocom Group voor 2002 een omzet in dezelfde orde van grootte als die in 2001.


* voor aftrek van inter-company sales

Het aandeel van Econocom Group is opgenomen in de Next Economy-index

Noot voor de pers: voor meer informatie over Econocom Nederland kan men contact opnemen met algemeen directeur Michiel Struijk, telefoon 030-63 58 333 of via e-mail: michiel.struijk@econocom.nl

Over Econocom
Econocom is de grootste onafhankelijke leverancier op het gebied van IT-asset management in Europa. Econocom werd in 1974 in Frankrijk opgericht en is uitgegroeid tot een onderneming met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Spanje, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten. Econocom is genoteerd aan de beurs van Brussel en sinds 2000 ook aan de Parijse beurs. Met meer dan 2000 medewerkers biedt Econocom diensten op het gebied van ICT-infrastructuur: Exploitatie & Beheer, Procurement Services en ICT Lease. Door haar uitgebreide kennis en ervaring in de ICT-wereld heeft Econocom zich de afgelopen 28 jaar bewezen als een gedegen gesprekspartner en adviseur.

Econocom Nederland BV
Kokermolen 11, 3994 DG Houten
Tel. 030 63 58 333
Fax 030 63 58 300
E-mail info.nl@econocom.nl
www.econocom.nl

Nederlands perscontact
Wisse Kommunikatie
Theo Snijders, 026-4431523