Korps: Flevoland, plaats: District Noord 24-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-20411180

Vrouw gevallen
LELYSTAD - Vrijdagochtend vroeg is een 21-jarige vrouw uit Lelystad tijdens een ruzie met haar huisgenoot, een 33-jarige man uit Lelystad, van een balkon van een woning op de Kempenaar gevallen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de vrouw op de grond aan. De vrouw is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De politie hield meteen na het voorval de man aan en deze is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Een onderzoek is ingesteld. De reden van de ruzie ligt in de relationele sfeer.

Vechtpartij
LELYSTAD - De politie kreeg donderdagmiddag een melding van een vechtpartij in de Waagpassage. Ter plaatse troffen de agenten een aantal jongens/mannen aan. Volgens getuigen was er een vechtpartij geweest waarbij over en weer klappen gevallen. Daarbij zijn volgens getuigen ook stokken gebruikt. De politie hield zes Lelystedelingen aan (21, 17, 19, 17, 25 en 22 jaar). Deze zijn voor nader verhoor ingesloten op het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Scooterbrand
LELYSTAD Aan de Galjoen is donderdagavond door onbekende oorzaak een scooter volledig uitgebrand. Het voertuig is eigendom van een 16-jarige jongen uit Lelystad. Met behulp van een buurtbewoner werd de brommer weggesleept, waarna de brandweer het vuur bluste en de olie opruimde.

Aanrijding met letsel
KRAGGENBURG Bij een eenzijdig ongeval is donderdagmiddag een 73-jarige man uit Ens gewond geraakt. De man raakte ter hoogte van de rotonde bij de Leemringweg door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. Als gevolg daarvan liep hij hoofdletsel op. De bestuurder, waarvan het rijbewijs bleek te zijn verlopen, is met een GGD ambulance naar het Dr.Jansenziekenhuis vervoerd.

Verkeerscontrole Lelystad
LELYSTAD De politie heeft gistermorgen een verkeerscontrole gehouden aan De Meent en aan de Museumweg. In totaal zijn er 222 voertuigen gecontroleerd. Er werden 70 bekeuringen uitgedeeld. In 19 gevallen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, in 18 gevallen gold dit ook voor het kentekenbewijs en achtmaal voor het keuringsbewijs. Eenmaal werd bekeurd voor het niet rijden zonder rijbewijs, vijftien keer voor het niet dragen van een gordel. Ook werd een aantal bestuurders bekeurd voor het niet werken van de richtingaanwijzer (twee keer), achteruitrijverlichting (een keer), kentekenplaatverlichting (een keer), mistlicht (een keer). Daarnaast werd tweemaal bekeurd voor het hebben van te gladde banden, eenmaal voor het niet gebruiken van de hulp koppeling van een aanhangwagen en één keer voor een niet werkende rem. De politie heeft tijdens die controle op De Meent ook de auto van een 56-jarige man uit Lelystad in beslag genomen. Zijn voertuig bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn.

Aanrijding fietsers
LELYSTAD Aan de Archipel vond donderdagavond een aanrijding tussen twee fietsers plaats. Een 18-jarige Lelystedeling en een 39-jarige plaatsgenoot kwamen beiden vanaf de Geulbrug, om richting de Archipel te gaan. De 39-jarige man haalde de 18-jarige fietser in, op het moment dat laatstgenoemde linksaf wilde slaan. Het gevolg was een botsing. De 39-jarige man uit Lelystad liep daarbij rugletsel op. Hij is per GGD ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd.

Autoinbraken
BANT/KRAGGENBURG In de nacht van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag is in een aantal autos in Bant en Kraggenburg ingebroken. Het gaat in totaal om een tiental inbraken. Daarbij zijn radio- en cdspelers en computerapparatuur weggenomen. De politie blijft eigenaren van autos waarschuwen om hun wagen goed af te sluiten en geen waardevolle spullen achter te laten in hun voertuig.