Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 mei 2002


Verdachten bedrijfsinbraak c.q. heling aangehouden Noordwijk
De politie heeft op woensdag 22 mei drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van bedrijfsinbraken c.q. het helen van goederen. Surveillerende agenten troffen op die woensdagmiddag omstreeks 11.45 uur op een parkeerplaats langs de Randweg een auto aan met daarin twee mannen die bezig waren merken en prijskaartjes van kleding weg te nemen. Het bleek om gestolen kleding te gaan vermoedelijk afkomstig uit twee warenhuizen in Amsterdam. De politie hield direct een 29-jarige man uit Hilversum en een 23-jarige man uit Noordwijk aan. Op het woonadres van een van deze verdachten hield de politie nog een derde verdachte aan, een 34-jarige Noordwijker. Naast de kleding heeft de politie diverse andere goederen, zoals tassen, verzorgings-producten, geluidsapparatuur en sieraden in beslaggenomen. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Te veel gedronken Katwijk
Een 55-jarige man uit Katwijk is donderdag 23 mei rond 21.30 uur tegen een lantaarnpaal gereden op de Boshuijsenstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 910 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

Vechtpartij Hillegom
Drie mannen uit Hillegom en één uit Sassenheim zijn donderdag 23 mei rond 16.15 uur slaags geraakt op de Molenstraat/Hoofdstraat in Hillegom. Eén van hen liep daarbij een gebroken sleutelbeen op. De mannen hebben allen aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed door rood licht Lisse
Agenten zagen vrijdagnacht 24 mei rond 02.00 uur een 21-jarige Haarlemmer op de Heereweg met hoge snelheid door rood licht rijden. Hierop hebben ze de man laten stoppen en aan een ademanalyse onderworpen. De uitslag hiervan was 280 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal voor door rood rijden en onder invloed rijden en een rijverbod van 280 ug/l.

Bedrijfsongeval Leiderdorp
Een 32-jarige man uit Voorschoten is donderdagmiddag 23 mei van een gebouw aan de Achthovenerweg gevallen. De man was bezig met werkzaamheden op het dak en is ongeveer acht meter naar beneden gevallen. De Voorschotenaar is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Aanhoudingen Hazerswoude-Dorp
De politie heeft vrijdagnacht 24 mei twee mannen, een 49-jarige Rotterdammer en een 43-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van inbraak in een tankstation aan de Gemeneweg. De politie kwam vlak na de melding bij het tankstation ter plaatse. De deur was vernield en er waren sigaretten weggenomen. Het tweetal kon even later bij het Verbreepark in Benthuizen worden aangehouden.

Brom- en snorfietscontrole Leiden-Voorschoten
De politie heeft op donderdag 23 mei van 20.00 tot 02.00 uur voor de vijfde keer deze maand een brom- en snorfietscontrole gehouden. Er werd tijdens de controles voornamelijk gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen, de aanwezigheid van certificaat danwel rijbewijs, het gebruik van de valhelm en het rijden onder invloed. In totaal werden er 290 brom- en snorfietsen gecontroleerd waarbij in totaal 295 bekeuringen werden uitgeschreven. De meest voorkomende gedragingen/overtredingen waren; het niet dragen van de valhelm (103, gemiddeld 35,5%) het overschrijden van de maximum constructiesnelheid (93, gemiddeld 32,1%) en het niet kunnen tonen of niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat danwel rijbewijs (49, gemiddeld 16.9%). Andere overtredingen/gedragingen waren; ondeugdelijke reminrichting/stuurinrichting, ten onrechte of helemaal niet voeren van oranje of gele plaat en onverzekerd rijden. Bovendien bleek een aantal bestuurders nog niet de leeftijd van 16 jaar te hebben bereikt. Naast deze overtredingen werden tien bestuurders aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Negen van hen kregen na een blaastest een proces verbaal.
De politie wil erop wijzen dat men vanaf 1 mei verplicht is een nieuwe verzekering af te sluiten voor de brom- en snorfiets voor het verzekeringsjaar 2002. Daarnaast moet het plaatje zichtbaar achterop het voertuig worden aangebracht. Indien dit nog niet gebeurd is kan men zich wenden tot een verzekeringsmaatschappij of assurantiekantoor. Uit landelijk onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is gebleken dat het slachtofferrisico voor bijvoorbeeld 16,17 jarigen op de brom- en snorfiets vele malen hoger is dan het risico voor fietsers in deze leeftijdscategorie.
De politie heeft tot doel de verkeersveiligheid te verhogen en het verkeersgedrag bij de verkeersdeelnemers te verbeteren.

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden Gouda
De politie heeft op woensdagavond 22 mei een 37-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak c.q. het plegen van vernielingen aan een leegstand pand aan de Peperstraat. Even na 21.00 uur kreeg de politie de melding van de inbraak. De politie trof de Gouwenaar aan in het pand en hield hem aan. Volgens een getuige was de verdachte via een trap aan de muur van het pand naar boven geklommen. De verdachte zou vervolgens een houtenplaat die tegen het raam was aangebracht hebben weggetrokken waarna hij vermoedelijk zijn evenwicht verloor en met de plaat naar beneden viel en in het water terecht kwam. De verdachte klom het water uit en wist alsnog het pand via de trap en het raam binnen te komen. De Gouwenaar werd inverzekeringgesteld en is op vrijdag 24 mei voorgeleid.

Verkeersongeval Gouda
Donderdagmorgen 23 mei heeft een 18-jarige bromfietser uit Stolwijk zijn been en pols gebroken bij een aanrijding op de Fluwelensingel. De bromfietser reed achter op een stilstaande auto. De auto stond achter andere personenauto's te wachten vanwege een bus bij een bushalte. De Stolwijker is overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Aanhoudingen Gouda
Een 52-jarige Goudse taxichauffeur is in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei beroofd. Rond 01.50 uur haalde hij klanten op op de Markt. Hierbij stonden vijf personen vlakbij zijn wagen. Een van hen pakte zijn portefeuille uit zijn wagen waarna men ervandoor ging. De politie werd direct gewaarschuwd. Een 20-jarige en een 21-jarige Gouwenaar zijn even later bij de Koepoort en in het Houtmanplantsoen aangehouden op verdenking van de beroving. De portefeuille is niet teruggevonden.

Inbraak Gouda
In een woning aan de Beinsdorppolderweg is in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei ingebroken. De inbraak werd 's ochtends vroeg ontdekt. Men is binnengekomen door het zogenaamde gaatjesboren. Meegenomen zijn een laptop, geld en een mobiele telefoon.

Aanhouding Gouda
De politie heeft donderdag 23 mei een 27-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van een overval op een supermarkt aan de Markt op 1 mei. Hierbij bedreigde een man het personeel met een mes en eiste geld. Toen hij dit niet kreeg, is hij de supermarkt uitgevlucht. Ondanks een directe achtervolging door politie en personeel, verloor men de man uit het oog. Nader politieonderzoek heeft ten slotte tot de aanhouding van de verdachte geleid.