Ingezonden persbericht


Filmen voor beginners geen probleem met sony/pinnacle bundelpakket

Nijmegen, mei- Videobewerking wordt zelfs voor beginners heel eenvoudig dankzij een nieuwe productcombinatie van de meest vooraanstaande experts op het gebied van digitale video ter wereld, Sony en Pinnacle Systems.

Deze productcombinatie helpt gebruikers van camcorders optimale resultaten te behalen en bestaat uit Pinnacle s Studio DVClip en Sony s nieuwe DCR-TRV240 Handycam Digital8 camcorder.

Voor beginnende filmers is Studio DVClip heel eenvoudig en effectief in het gebruik. Het pakket bevat de bekroonde Studio software van Pinnacle waarmee de bewerking en montage van filmmateriaal met professioneel ogende resultaten mogelijk is. U kunt fantastische effecten, overgangen, titels, uw eigen muziek en gesproken commentaar toevoegen; vervolgens kunt u de film op tape opnemen, zodat uw vrienden en familie ervan kunnen genieten en het is ook mogelijk de film via Internet weer te geven.

Wanneer Studio DVClip wordt gecombineerd met de Sony DCR-TRV240 camcorder, dan kunt u de bewerkte en gemonteerde film op de camcorder opslaan. De camcorder beschikt over een functie om de film via het Web weer te geven ( streaming ).

Voor aspirant filmers die graag ruimte op de harde schijf besparen: voor het vastleggen van een volledige videotape heeft Studio DVClip slechts 150Mb nodig voor preview kwaliteit.

Over Pinnacle Systems:

De broadcast-, desktop- en consumentenproducten van Pinnacle Systems bieden videoprofessionals en consumenten technisch hoogstaande digitale video tools om gemakkelijker en goedkoper dan ooit digitale video voor Internet-toepassingen te maken, op te slaan en te bekijken.

Pinnacle heeft vele prestigieuze prijzen ontvangen, zoals de Silicon Valley Fast 50 award voor groei. Het hoofdkantoor van Pinnacle is gevestigd in Silicon Valley, Californië (Verenigde Staten); Pinnacle Systems beschikt over een wereldwijd netwerk van support en service centers. U vindt Pinnacle Systems op het the World Wide Web op www.pinnaclesys.com.

Over Sony

Sony produceert producten op het gebied van audio, video, communicatie en informatietechnologie voor wereldwijde markten voor consumenten en professionals. Dankzij de activiteiten met betrekking tot muziek, films, games en Internet bevindt Sony zich in een unieke positie om een koploper te worden op het gebied van persoonlijk broadband entertainment in de 21ste eeuw. In Europa noteerde Sony een geconsolideerde jaaromzet van EUR 14,90 miljard (yen 1.473.780 miljoen) voor het fiscale jaar dat op 31 maart 2001 werd afgesloten, gebaseerd op een gemiddelde marktwisselkoers voor dezelfde periode van yen 98,9 ten opzichte van de EUR. Sony Europe, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in het Sony Center, Potsdamer Platz in Berlijn, is verantwoordelijk voor de Europese elektronicaverkoop van het bedrijf en registreerde een geconsolideerde omzet van EUR 10,37 miljard voor het fiscale jaar dat op 31 maart 2001 werd afgesloten. Sony United Kingdom Limited werd in 1968 opgericht en is verantwoordelijk voor de hardwareaspecten van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk; dit heeft betrekking op producten voor consumenten, broadcast en professionals; randapparatuur en componenten voor computers; opnamemedia en energieproducten en tevens op alle productieactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Sony United Kingdom Limited vindt u op: www.sony.co.uk

SONY IS EEN GEREGISTREERDE MERKNAAM VAN SONY CORPORATION, JAPAN