NMBS

24 mei 2002

Eurostar viert mee de 'Queen's Golden Jubilee'

Naar aanleiding van het 50 jaar koningschap van de Britse Queen Elizabeth, heeft de hogesnelheidstrein operator Eurostar op maandag 20 mei grote `Golden Jubilee' logo's onthult in zijn grootste terminals. De logo's worden er in de vorm van stickers op de vloer van de vertrekhal aangebracht .

Eurostar verwacht veel passagiers die ter gelegenheid van de `Golden Jubilee' vanuit Frankrijk, België en verder naar Londen zullen reizen om er de historische spektakels, de parades, de concerten en de talrijke feesten bij te wonen. Deze vinden plaats gedurende het eerste weekend van juni, een verlengd weekend voor alle Britten.

De logo's worden strategisch geplaatst in de terminals van Waterloo International (London), Ashford International (Kent), Paris Gare du Nord, Brussel Zuid en Lille Europe. Het logo in Waterloo International meet 4,8 m op 4,8 m en is daarmee meteen één van de grootste afbeeldingen van het logo in het Verenigd Koninkrijk. In de andere terminals zijn de logo's 2,4 m op 2,4 m groot.

Gordon Bye, Directeur Generaal van Eurostar: "Het `Golden Jubilee' vormt een uniek evenement en wij moedigen onze continentale buren aan om deze typische Britse gebeurtenis bij te wonen. In de maanden maart en april heeft Eurostar 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in haar Franse reclamecampagne om Londen als reisbestemming te promoten. Om het reizen verder te stimuleren hebben we eveneens een reeks aantrekkelijke tarieven gelanceerd en dit zowel vanuit Frankrijk als vanuit België."

"De terminal van Waterloo International vormt onze grootste passagierspoort. De terminal is niet ver gelegen van Buckingham Palace, The Mall, St Paul's Cathedral en Hyde Park ; de plaatsen waar de grootste `Golden Jubilee' evenementen plaats vinden."

Van vrijdag 31 mei tot vrijdag 7 juni biedt Eurostar een speciaal `Golden Jubilee' dessert aan. Passagiers reizend in eerste klas en in Premium First (enkel op de Parijs route) zullen kunnen genieten van deze heerlijke en royale desserten.

© 2002 NMBS