Belgacom

24 mei 2002

Belgacom Carrier Business : 20% groei

Belgacom Carrier & Wholesale (CBU), een business unit van Belgacom N.V., een belangrijke speler op de internationale markt van telecomdienstverlening en de historische operator in België, maakte zopas zijn resultaten voor 2001 bekend. CBU bevestigt aldus zijn positie als een van de toonaangevende wholesale providers in Europa.

Ook de resultaten voor het eerste kwartaal 2002 zijn een indicator van het aanhoudende succes van CBU. Zij laten in vergelijking met het eerste kwartaal van 2001 een groei zien van 20%, met inkomsten die boven de 130 miljoen EUR (120 miljoen dollar) uitstijgen. De dubieuze vorderingen als percentage van de inkomsten over dezelfde periode vielen terug tot 0,32%, een opmerkelijke verbetering tegenover dezelfde periode in 2001, ondanks de over het algemeen tegenvallende marktomstandigheden.

"Door de unieke marktpositie van Belgacom in termen van haar schuldenvrije operaties en haar AA-kredietrating is onze onderneming een van de meest vertrouwenswaardige telecommunicatiebedrijven ter wereld. Hierdoor kunnen we uitgroeien tot de bevoorrechte leverancier inzake spraak- en datadiensten voor de internationale carrier- en wholesalegemeenschappen", zegt Bridget Cosgrave, President van CBU. "Sinds januari 2002 staan we in voor de interconnectie van 25 nieuwe carrierklanten, waaronder diverse belangrijke mobiele operatoren in Europa en Azië".

Deze resultaten geven duidelijk de solide financiële positie weer van de Belgacom Carrier & Wholesale Business Unit, en maken van Belgacom een eersteklas carrier op de wholesalemarkt.

"We doen er alles aan om deze uitzonderlijke prestaties te handhaven en de businesspartner bij uitstek te blijven voor de toekomst, door de carrier- en wholesalemarkten over de hele wereld te bedienen", benadrukt Mevrouw Cosgrave.

Mevrouw Cosgrave zal tijdens de Global Telecommunications Meeting van dit jaar ook nieuwe interconnectieovereenkomsten ondertekenen met vier belangrijke Aziatische operatoren.

Om haar klanten nog beter van dienst te zijn kondigde de divisie International Wholesale, die onder leiding staat van Daniel Kurgan, de benoeming aan van Antoine Barba (een vroegere carrier director van France Telecom) tot Head of International Sales.

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met: Daniel Kurgan, +32 2 202 10 07 Lian Verhoeven, Persdienst Belgacom, +32 2 202 48 67 of +32 476 39 06 79