Gemeente Deventer

Fietspad zwolseweg-noord

De gemeente wil de verkeersveiligheid voor fietsers op de Zwolseweg-Noord verbeteren. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een fietspad aan te leggen aan de oostkant van de Zwolseweg tussen de bebouwdekomgrens en de rotonde Zwolseweg-Overstichtlaan. Het fietspad wordt in de voorgestelde vorm aangelegd, indien de provincie overgaat tot het aanleggen van een tweerichtingenfietspad langs de oostzijde van de IJsseldijk richting Olst. De provincie Overijssel realiseert het fietspad naar verwachting in 2005. De gemeente Deventer sluit hierbij aan.

De provincie Overijssel is van plan een fietspad aan te leggen langs de IJsseldijk tussen de Jan Schamhartstraat in Olst en de bebouwdekomgrens van de gemeente Deventer. In de voorkeursvariant van de provincie komt dit fietspad aan de oostzijde van de IJsseldijk. Op het fietspad rijden zowel fietsers als bromfietsers. Om te voorkomen dat fietsers of bromfietsers bij de bebouwdekomgrens moeten oversteken, wordt ook binnen Deventer aan de oostzijde van de weg een fiets-/ bromfietspad aangelegd. Bij de rotonde kunnen bromfietsers naar de rijbaan rijden en kunnen fietsers hun weg via de fietspaden vervolgen.

Op een gedeelte van de Zwolseweg is nu al een parallelweg aanwezig. Op dat stuk kunnen fietsers en bromfietsers deze parallelweg gebruiken en wordt dus geen fietspad aangelegd. Op het gedeelte tussen de bestaande parallelweg en de Wetermansweg moet nog een keuze worden gemaakt uit twee oplossingen. De ene oplossing gaat uit van verlenging van de bestaande parallelweg in noordelijke richting. De andere oplossing gaat uit van aanleg van een fietspad in twee richtingen. Een keuze tussen deze twee oplossingrichtingen wordt na en mede op basis van de reacties uit de inspraak genomen. Bij de keuze wordt een afweging gemaakt tussen het verwachte verkeersveiligheidsvoordeel van een parallelweg en de aantasting van de tuinen van de woningen.

Inspraak

Ook bij de inspraak wordt aangesloten bij het provinciale traject. Het plan ligt van 27 mei tot en met 23 juni ter inzage. In deze periode kunt u schriftelijke reacties en bezwaren indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Op 13 juni is een bijeenkomst waar de gemeentelijke en provinciale plannen voor het fietspad worden toegelicht. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in het Wapen van Diepenveen, Oranjelaan 37, Diepenveen.

Na de inspraak gaat het college van burgemeester en wethouders, rekening houdend met wensen, bezwaren en opmerkingen, over tot definitieve vaststelling van het plan.