Ingezonden persbericht

Persbericht

Mei 2002

Gehele lijn Mainboards van Legend QDI opgewaardeerd naar 533MHz

Het nieuwe model van de Intel Pentium 4 CPU, dat zal worden voorzien van een externe frequentie van 533MHz, zorgt voor een sprong voorwaarts in vergelijking tot de versie met een externe frequentie processor van 400MHz. De bandbreedte is opgewaardeerd van 3.2G naar 4.2G. Verwacht wordt dat de FSB 533MHz de belangrijkste Pentium 4 CPU in de toekomst zal worden. Legend QDI heeft daarop snel gereageerd en een aantal nieuwe productlijnen ontwikkeld die eind mei op de Europese markt beschikbaar zullen zijn. Er zijn meerdere modellen van de Intel chipset productseries waaronder PlatiniX 2D/533, PlatiniX 2E and PlatiniX 8. De verschillende ontwerpen van deze nieuwe modellen komen tegemoet aan de uiteenlopende behoeften van consumenten.

PlatiniX 2D/533 is de opgewaardeerde versie van Legend QDI's PlatiniX 2D-A (Intel 845D/ICH2); deze heeft internationaal vele prijzen gewonnen. Het maakt gebruik van de Intel 845E /ICH2 chipset, ondersteunt de Socket 478 Pentium 4 processor met meer dan 2G en DDR-geheugen tot wel 2G. Veel innovatieve technologieën zijn geïntegreerd zoals LOGOEASY II, RECOVERYEASY II, STEPEASY II, SPEEDEASY II, HARDWARE DOCTOR en CPU Triple Protection. PlatiniX 2D/533 ondersteunt de 533MHz externe frequentie; dit in tegenstelling tot de PlatiniX 2D, wat het grootste verschil is tussen de twee.

PlatiniX 2E is het nieuwste ontwerp mainboard dat gebruik maakt van de Intel 845E/ICH4 chipset en ondersteunt de 533MHz externe frequentie. Tevens biedt het de uitbreidingsmogelijkheid van ATX/6PCI/1AGP/1CNR. Omdat USB2.0 standaard door ICH4 wordt ondersteund, kunnen eindgebruikers 2 USB2.0 poorten 'onboard' gebruiken (met 4 extra headers). Daardoor kan gelijktijdig een aantal randapparaten worden aangesloten zoals een game keyboard, camera, printer en scanner. De capaciteit voor het aansluiten van randapparatuur is dus sterk verbeterd om tegemoet te komen aan de behoefte van klanten naar hoge kwaliteit video en audio. Vergeleken met USB1.1 is USB2.0 zes maal sneller bij het schrijven van disks, elf maal sneller bij data backup en de helft sneller bij 'all-dynamic' videofrequentie. De bussnelheid van USB2.0 is 40 maal de snelheid van USB1.1 en komt tot 480Mbps, wat meer is dan IEEE 1394a standaard. De hub van USB2.0 ondersteunt ook de randapparatuur van USB1.1 en biedt goede compatibiliteit met de voorgaande versie.

Het PlatiniX 2E-6A Mainboard ondersteunt 5.1 Dolby surround sound channel en is toonaangevend voor het verwerken van geluid. 18/20-bit Codec zorgt ervoor dat het geluid helderder is en ondersteunt 6 surround sound channel 3D stereo (front: right/left; back: right/left; center/bass). De S/PDIF optic fibre output interface ondersteunt het Dolby Digital AC-3 sound effect. Duidelijk is dat de geluidseffecten die met het PlatiniX 2E-6A mainboard bereikt worden opmerkelijk zijn. Daarbij komt nog de LAN-interface van de PlatiniX 2E die 10/100Mbps Ethernet ondersteunt, die eveneens door ICH2 wordt ondersteund. Door de duidelijk hogere bandbreedte van de I845E chipset en DDR-geheugen met 2G-bandbreedte presteert het gehele Pentium 4 systeem duidelijk beter.

Het PlatiniX 2E mainboard wordt samen met de Intel IAA software geleverd. Dat zal de I/O handling capaciteit van de floppy disk sterk verhogen, de floppy disk prestatie verbeteren, harddisks van 137GB of meer door 48-bit LAB partitioning mode ondersteunen en het stelt de compatibiliteit met de meeste hardware/software en de betrouwbaarheid zeker.

Het PlatiniX 8 mainboard maakt gebruik van de Intel 845G/ICH4 chipset die 533MHz externe frequentie en DDR200/266-geheugen ondersteunt. Net als de PlatiniX 2E, heeft het PlatiniX 8 mainboard ook 2 USB2.0 poorten (met 4 extra headers) en ATX/6PCI/1AGP uitbreidingsmogelijkheden. De ATA100 IDE harddisk transfer standaard wordt ook ondersteund. Meest opvallende mogelijkheid van de PlatiniX 8 is de integratie van Intel Extreme graphics en een AGP-slot dat de gebruikers voor upgrade ter beschikking hebben. Intel Extreme graphics card is specifiek geschikt voor het Windows XP platform. Het ondersteunt video replay, 3D verwerkingsmogelijkheden, high-resolution displays zoals analoge display en data display, en 'synchronous two-screen display'. Door 256-bit interne data transfer, wordt het effect van dynamic video en 3D video nog beter. De prestaties van geïntegreerde grafische verwerking zijn vergelijkbaar met Geforce 2 MX400's. Het AGP-slot is er niet alleen om de display card in de toekomst te upgraden, maar ook voor de ADD card als ondersteuning voor TV-OUT en liquid crystal digital-display. De keuze voor het gebruik van de grafische kaart of het AGP-slot biedt de gebruiker meer vrijheid.

Net als het PlatiniX 2D/533 mainboard, zijn de PlatiniX 2E en PlatiniX 8 ook uitgerust met Legend QDI's jongste innovaties waaronder: LOGOEASY II, RECOVERYEASY II, STEPEASY II, SPEEDEASY II, HARDWARE DOCTOR en de CPU triple protection. PlatiniX 2E en PlatiniX 8 zijn een krachtige nieuwe mijlpaal aan de bovenkant van de markt vanwege hun sterke video- en audio-prestaties, de ondersteuning van 533MHz externe frequentie en de eenduidige innovatieve technologieën. Ze zijn ontworpen om duidelijk te kunnen concurreren op het gebied van prijs/prestatie voor producten die USB2.0 ondersteunen.

De volledige productreeks op basis van de Intel-serie van Legend QDI zal worden opgewaardeerd zodat 533MHz FSB wordt ondersteund. De SiS chipsetserie, inclusief Superb 4/533 and Superb 4E, zal binnenkort ook in Europa worden gelanceerd. QDI biedt verschillende doelgroepen een groot aantal toekomstgerichte mainboards met verschillende mogelijkheden.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com

Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group. De onderneming is een van de top vijf mainboard-producenten ter wereld en de grootste fabrikant van mainboards voor de Volksrepubliek China. Het moederbedrijf, Legend Group Limited is in China de toonaangevende onderneming op het gebied van IT, met een aandeel van meer dan 30 procent op de PC-markt.
Legend QDI beschikt over een krachtig Europees distributienetwerk, met het Europese verkoop- en marketinghoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en 6 lokale verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk (Oostenrijk bedient tevens Oost-Europa en een gedeelte van het Middellandse Zee-gebied. In de BeNeLux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de BeNeLux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland) en voor Scandinavië Scanware (hoofdkantoor in Denemarken). Legend QDI Europe beschikt eveneens over een compleet centrum voor logistieke ondersteuning in Ridderkerk. Naast de welbekende activiteiten op het gebied van mainboards brengt Legend QDI Europa sinds 2001 eveneens de andere producten van Legend op de markt, zoals notebooks, information appliances en andere randapparatuur.

Redactionele Informatie:
Voor redactionele informatie en testexemplaren kunt u contact opnemen met Influx PR,
Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.