Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-05-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 24 mei 2002

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag verkeerscontroles gehouden op de Elisabeth van Barstraat en op de Parallelweg in Sittard. Totaal bekeurde de politie daarbij 15 automobilisten. De geconstateerde overtredingen waren het rijden door het rode verkeerslicht en het niet volgen van de aangegeven rijrichting.

Buchten; zedenmisdrijf
De politie heeft afgelopen dinsdag een 20-jarige man uit de gemeente Sittard/Geleen/Born aangehouden. Die wordt verdacht van een zedenmisdrijf ten opzichte van een 13-jarig meisje uit Buchten op zaterdag 18 mei jl. op het schoolplein aan de St. Catharinaschool in Buchten. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Spaubeek/Genhout; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag radarsnelheidscontroles gehouden op diverse locaties in Spaubeek en Genhout (Looiwinkelstraat, Burg.Visschersstraat, Op t Veldje, Hubertusstraat Genhout, Grootgenhouterstraat en op de Klein Genhouterstraat). Totaal werden 341 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 95 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km p/u.

Susteren; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht in Susteren een 31-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. Die wordt verdacht van een poging inbraak in een woning vannacht aan de Jac Reijnderslaan in Susteren. Getuigen betrapten een vreemde man bij die woning die vervolgens in een auto wegreed. Zij waarschuwden meteen de politie. Die traceerde de auto / automobilist, die voldeed aan het door de getuigen opgegeven signalement, op de Provincialeweg in Susteren en brachten de vervolgens aangehouden verdachte over naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto van de verdachte werd voor nader onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.