Ingezonden persbericht


Nederlandse multinationals zetten de trend

Steeds meer Nederlandse professionals studeren online voor hun MBA bij de University of Liverpool

Amsterdam, 22 mei 2002 - Online studeren voor een MBA- of MSc-titel neemt in populariteit snel toe. Een jaar na de lancering van de eerste online Masters-cursus in Nederland zijn de programma's van de University of Liverpool uiterst populair geworden. Vele Nederlandse multinationals investeren in hun huidige en toekomstige management door hen Masters-programma's via Internet te laten volgen.

Sinds de start in Nederland als eerste Europese land, zijn de aanmeldingen in groten getale binnengestroomd. Nederlandse professionals volgen online, met collega's vanuit de hele wereld, de hooggekwalificeerde programma's die zijn toegesneden op hun verdere carrière-ontwikkeling. "Het programma voorziet mij van zowel praktische kennis als van academisch inzicht", aldus Edwin de Nies, consultant bij CMG. "Het is een buitengewoon plezierige ervaring om te discussiëren met de docenten en collega-studenten in het buitenland."

Populair bij multinationals
Nederland heeft vele multinationals en internationale hoofdkwartieren binnen de grenzen. Daarmee is Nederland een sleutelmarkt. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat bedrijven in Nederland eerder innovaties overnemen dan in andere landen. Nederlandse multinationals investeren dan ook eerder in hun medewerkers om hen de online Masters-programma's te laten volgen, teneinde hun productiviteit en deskundigheid te vergroten. Deze verwachting is uitgekomen: met leidende bedrijven als ABN-AMRO, EDS en Philips zijn inmiddels overeenkomsten gesloten om de Masters-programma's aan te bieden aan het midden- en hoger management.

Duw in de rug voor de loopbaan
De studenten volgen online Masters-programma's in internationale klaslokalen die zij vier keer per week bezoeken, op de momenten die hen het beste uitkomen. Essentieel is het uitwisselen van ervaringen en discussies met autoriteiten op hun vakgebied. Vooral op dit punt zijn de online opleidingen internationaler èn interactiever te noemen dan de reguliere opleidingen. Het persoonlijke netwerk wordt via de online studie snel uitgebreid, waarvan niet alleen de student profiteert, maar ook zijn of haar werkgever. Shai Reshef is Chairman of the Board van de, zoals hij het noemt, op dit moment snelst groeiende universiteit ter wereld. Hij verwacht dat het groeitempo nog een tijd zal doorzetten: "Iedereen is enthousiast, en zeker de studenten. Wij bieden namelijk een echt internationale kwaliteitsstudie." In een recent kwaliteitsonderzoek zei maar liefst 87% van de studenten dat zij het online programma zullen aanbevelen bij hun collega's.

K.I.T. eLearning: bedrijf met een jaarlijks verdubbelende groei K.I.T. eLearning is het Nederlandse bedrijf dat de online programma's van de University of Liverpool wereldwijd verzorgt. De strategische beslissing om vanuit Nederland te opereren ligt in de positie van Nederland als toegangspoort tot Europa en als wereldwijd centrum. De eerste pilots, met medewerkers van Randstad als studenten in het eerste online Mastersprogramma, verliepen succesvol. Het bedrijf, met een jaarlijkse verdubbeling onverwachts snel groeiend, is inmiddels verhuisd naar Amsterdam. Studenten uit inmiddels zo'n 45 landen volgen de online programma's van de University of Liverpool.

Over de University of Liverpool
De University of Liverpool werd in 1881 opgericht en stelt zich als doel een centre of excellence te worden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Door de jaren heen hebben maar liefst acht Nobelprijswinnaars bij de universiteit gewerkt en werden vele academische en onderzoeks-prestaties geleverd. Momenteel telt de universiteit ruim 30.000 studenten en verzorgt ze opleidingen in vele richtingen, zoals Management, IT, Techniek, Rechten, Medicijnen en Wetenschap. Voor nadere informatie, zie de website www.liv.ac.uk.

Over K.I.T. eLearning
K.I.T. eLearning is gevestigd in Nederland en verzorgt online opleidingen die specifiek zijn bedoeld voor mensen die werken aan hun carrière en voor de organisaties waar ze in dienst zijn. Via een samenwerkingsverband met de University of Liverpool verzorgt K.I.T. wereldwijd Masters-opleidingen Business Administration en Masters of Science-opleidingen Information Technology. De programma's zijn het gevolg van vijf jaar onderzoek naar de behoefte aan carrièrekennis en lopen nu voor het derde jaar. Voor nadere informatie, zie de website www.kitcampus.com.

Einde persinformatie. Amsterdam, 22 mei 2002.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht