Ingezonden persbericht


Global PayWays kiest voor betrouwbaarheid en veiligheid PSINet

Hosting van eerste mobiele betaalplatform Moxmo

Hoofddorp, 24 mei 2002 ? Global PayWays (GPW), leverancier van de eerste mobiele portemonnee van Nederland, heeft PSINet geselecteerd voor de hosting van zijn betaal- en transactieplatform. Onder de naam Moxmo brengt GPW binnenkort als eerste betaaldiensten via de mobiele telefoon en het internet op de markt. GPW koos voor PSINet, omdat het een betrouwbare en onafhankelijke leverancier is met ruime ervaring in het onderhouden van e-business infrastructuren.

De nieuwe manier van betalen gaat een stap verder dan betalen via internet. Moxmo is de eerste mobiele portemonnee die het consumenten mogelijk maakt snel, makkelijk en veilig betalingen via de mobiele telefoon en internet te doen, met behulp van één portemonnee. GPW maakt voor Moxmo talloze toepassingen mogelijk: overboekingen aan andere mobiele portemonnees, opwaarderen van prepaidtoestellen, entertainment (van loterijen tot het downloaden van beltonen en logo's), kopen bij webwinkels en bestellen van theater-, bioscoop- en concerttickets, maar ook betalen in winkels, onderweg (voor parkeerautomaten, benzine of een taxi) of aan de deur (de pizzakoerier).

Het betaal- en transactieplatform van Moxmo wordt gehost door PSINet. De keuze viel op PSINet om drie redenen. Ten eerste omdat PSINet een onafhankelijke leverancier is en er dus geen belangenverstrengeling kan ontstaan met 'resellers' van de mobiele portemonnee als mobiele operators en portals. De toegankelijkheid van Moxmo voor consumenten is hiermee beter gewaarborgd. Daarnaast heeft PSINet bewezen betrouwbaarheid en veiligheid te bieden aan bancaire dienstverleners, zoals Staalbankiers. En een beveiligde infrastructuur is uiteraard van essentieel belang voor de financiële dienstverlening van GPW. De derde reden voor de keuze voor PSINet is dat GPW zijn dienst binnen afzienbare tijd in Europese landen wil uitrollen. PSINet is sterk vertegenwoordigd in de landen waar Moxmo wil uitbreiden.

De consument zal deze zomer reeds gebruik kunnen maken van Moxmo. Potentiële Moxmo-gebruikers kunnen echter al eerder kennis maken met de mobiele portemonnee. Aan de hand van een interactief spel kunnen spelers een wereldreis meemaken en reeds hun fictieve betalingen verrichten met behulp van de Moxmo-portemonnee.


-EINDE-

PSINet
PSINet Nederland is een volledige dochter van PSINet Europa met het hoofdkantoor gevestigd in Genève, Zwitserland. PSINet werd in 1989 opgericht in Amerika en was daarmee de allereerste commerciële Internet Service Provider (ISP). PSINet startte in 1997 in Europa en is één van de weinige ISP's, die connectivity, hosting, security en managed services/outsourcing volledig integreert tot een eindoplossing. PSINet Europa heeft 600 werknemers in dienst, beheert een eigen geavanceerd IP-netwerk in 12 landen en exploiteert 5 hostingcenters. PSINet is te vinden op www.psinet.nl.

Global PayWays
Global PayWays introduceert Moxmo, de mobiele portemonnee, waarmee consumenten veilig en direct betalingen kunnen doen zowel aan aanbieders van diensten en producten als aan andere mobiele telefoons. Aanbieders die Moxmo accepteren zijn in staat, tegen zeer lage kosten, real-time betalingen te ontvangen, zonder charge-back risico's. Dankzij Moxmo kunnen aanbieders nu spannende nieuwe diensten aanbieden, die voorheen niet rendabel waren.

Consumenten kunnen Moxmo krijgen via bekende 'resellers' als internetaanbieders en portals, mobiele operators en andere bedrijven met grote aantallen klanten. Resellers kunnen nu dankzij Moxmo de band met hun klanten versterken en tevens hun omzet verhogen doordat zij een deel van de inkomsten uit transacties krijgen.