Nieuwsbericht

vrijdag 24 mei 2002, 16.30 uur

REGIONAAL

'Vergeet-me-niet'-onderscheiding voor rechercheur Alkmaar, 25 mei 2002. De 37-jarige rechercheur Eveline Bloem is door de organisatoren van de "Dag van de Vermiste Kinderen' onderscheiden met de 'vergeet-me-niet' award 2002. Bloem werkt bij de politie Noord-Holland Noord en krijgt de onderscheiding vanwege haar meer dan gebruikelijke inzet in verband met de vermissing van Romy en Marion van Buuren uit Bergen, inmiddels bijna vijf jaar geleden. De onderscheiding wordt uitgereikt in het kader van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, vandaag 25 mei. De jaarlijkse onderscheiding valt personen of instanties ten deel die zich verdienstelijk hebben gemaakt bij de opsporing van vermiste kinderen. Eveline Bloem werd onderscheiden in verband met:
- haar meer dan gebruikelijke inzet bij het rechercheren naar de vermiste Marion en Romy van
Buuren en het zorgvuldig onderzoeken van een grote hoeveelheid tips.
- voor het bieden van steun en troost aan de achterblijvende familie, maar ook door regelmatig met hen te overleggen.
- en het onderhouden van goede contacten met ondersteunende hulpinstanties en het helder verstrekken van informatie inzake de verdwijning.
De rechercheur en het korps zijn trots op deze blijk van erkenning voor hun werk. Dit ondanks het feit dat de zaak nog niet tot een oplossing is gekomen. Rechercheur Bloem: 'De onderscheiding, waar ook de ouders van Marion en Romy achter staan, betekent voor mij een blijk van waardering en een stimulans. Tegelijkertijd leef ik mee met de familie, want buiten deze prikkel om door te gaan, hadden we hen natuurlijk veel liever willen vertellen waar Romy en Marion zijn.' Vanavond wordt in het programma Tros Vermist om 22.30 uur uur de onderscheiding uitgereikt

NOORD-KENNEMERLAND

Politie zoekt getuigen van mishandeling
Alkmaar, vrijdag 24 mei 2002. De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaats vond in de nacht van 10 op 11 mei 2002, omstreeks 02.00 uur, op de Mient. Het slachtoffer, een 28-jarige Alkmaarder, werd door een onbekende persoon tegen het gezicht geslagen waardoor hij ten val kwam. Hij viel op zijn achterhoofd en raakte enige tijd buiten bewustzijn. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een zware hersenschudding had opgelopen. Omdat het tot op dit moment nog niet duidelijk is wat er precies heeft plaats gevonden zoekt de politie getuigen van deze mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Veel goederen gestolen uit woning
Alkmaar, donderdag 23 mei 2002. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Dijkgraafstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam in de achterdeur. Vanuit de woning werden onder anderen een stereo-installatie, een kleuren televisie, een spelcomputer, cd's en sportschoenen gestolen.

Auto door brand vernield
Heiloo, donderdag 23 mei 2002. Donderdagavond parkeerde de eigenaar van een personenauto zijn voertuig op de Vredenoord. Hij had zijn auto die dag laten keuren (APK). Al tijdens de rit naar huis rook hij een vreemde lucht. Kort nadat hij zijn auto had geparkeerd stond het voorste deel in brand. De brandweer heeft het vuur geblust. De voorzijde van de auto brandde volledig uit.

Inbreker aangehouden
Alkmaar, vrijdag 24 mei 2002. Vannacht werd een 34-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Thomas a Kempislaan. Kort daarvoor had een buurtbewoner gezien dat de man had ingebroken in een woning aan de Melis Stokelaan. Op aanwijzing van deze getuige kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

Inbraak bedrijf
Alkmaar, vrijdag 24 mei 2002. Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Robijnstraat. Door het vernielen van een raam wist men in het bedrijfspand te komen. Vanuit het bedrijf werden onder anderen een aantal computers, printers en digitale camera's weggenomen. Hoe groot de totale schade is kan nu nog niet worden aangegeven.

Auto gestolen na inbraak woning
Heerhugowaard, vrijdag 24 mei 2002. Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Andeskondor. Men kwam in het pand door het boren van een gat in de achterdeur waardoor deze kon worden geopend. Vanuit de woning werden twee zwaarden en autosleutels weggenomen. De betreffende auto, die bij de woning geparkeerd stond, bleek te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het Audi, type A6. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 10-DJ-PT.

NOORDKOP

Bromfietser gewond na eenzijdig ongeval.
Wieringerwerf, donderdag 23 mei 2002. Donderdagmiddag raakte een 16-jarige bromfietser uit Wieringerwerf gewond na een val. De jongen reed over de Ir. Ovingestraat, komende uit de richting van het Loggersplein. Door onbekende oorzaak begon het achterwiel van de bromfiets te 'stuiteren' waardoor de bromfiets onbestuurbaar werd. De bestuurder kwam ten val en raakte daarbij gewond aan een arm. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Inbraak woning
Den Helder, donderdag 23 mei 2002. Tussen zaterdag 18 mei en woensdagnacht werd ingebroken in een woning aan de Kanaalweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werd een computer, een televisie, een videorecorder en een cd-speler weggenomen. De weggenomen goederen vertegenwoordigen een waarde van ruim 1500 euro.

Verkeerscontroles
Schagen, donderdag 23 mei 2002. Donderdagmorgen tussen 08.30 en 10.00 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd op de Westerweg. Deze controle was vooral gericht op het negeren van het rode verkeerslicht. Drie bestuurders werden voor deze verkeersovertreding bekeurd.

Slootdorp, donderdag 23 mei 2002. Donderdagmiddag werd op de Kon. Wilhelminaweg een snelheidscontrole gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u.

Twee meisjes aangehouden na diefstal uit kleedruimtes Schagen, donderdag 23 mei 2002. Donderdagavond werd twee meisjes van 14 en 15 jaar, beiden afkomstig uit Schagen, aangehouden op de Parallelweg. Kort daarvoor hadden de twee zich schuldig gemaakt in diefstallen vanuit kleedruimtes van een sportaccommodatie aan de Zuiderweg en de Kievitlaan. Bij de laatste diefstal waren de twee betrapt door een aantal sporters. Een aantal gestolen goederen werden bij de meisjes terug gevonden. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole
Warmenhuizen, vrijdag 24 mei 2002. Vanmorgen tussen 08.15 en 09.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Westfriesedijk waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid: 50 km/u
Aantal passanten: 204
Aantal overtredingen: 60
Hoogst gemeten snelheid: 86 km/u

WESTFRIESLAND

Onderzoek naar illegale vreemdelingen
Hoorn, donderdag 23 mei 2002. Medewerkers van de Vreemdelingendienst hebben donderdagavond op verschillende plaatsen in Westfriesland een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen. In een bedrijf in Hoogwoud werd een tot nu toe onbekende man van vermoedelijke Chinese afkomst aangetroffen. Hij kon geen identiteitspapieren overhandigen.
Bij een ander bedrijf in Hoogwoud werd een man aangetroffen met vermoedelijk de Egyptische nationaliteit. Ook hij kon zich niet legitimeren.
Tenslotte werden twee vreemdelingen aangetroffen in een bedrijf in Medemblik. Ook deze personen beschikten over identiteitspapieren. Al deze personen zijn, ter vaststelling van hun juiste identiteit en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole
Hoogkarspel, donderdag 23 mei 2002. Donderdagavond tussen 19.15 en 20.45 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Oosterwijzend. Tijdens deze controle werden 107 bestuurders onderworpen aan een blaasproef. Eén van hen, een 32-jarige vrouw uit Grootebroek, bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 425 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rijden tijdens een ontzegging
Hoorn, donderdag 23 mei 2002. Donderdagavond werd een 31-jarige man uit Zwaag aangehouden op de Nieuwendoorngracht. Surveillerende agenten hadden de man als bestuurder van een auto zien rijden terwijl zij wisten dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Toen de verdachte zijn auto tot stilstand bracht op de Nieuwendoorngracht werd hij aangehouden. Omdat het vermoeden bestaat dat de man mogelijk verkeerde onder invloed van drugs heeft een arts bloed afgenomen.

Auto's gestolen.
Berkhout, vrijdag 24 mei 2002. Vanmorgen ontdekte de eigenaar dat twee auto's van hem waren gestolen vanaf een campingterrein aan de Kerkbuurt. Medewerkers van het bedrijf hadden één van deze auto's, een bestelwagen, zien staan bij een afrit van de Rijksweg A7 even voorbij Hoorn. Ter plaatse werd inderdaad de betreffende auto aangetroffen. De andere auto, een groene Kia, type Pride bleef spoorloos. Deze auto is voorzien van het kenteken 99-FD-BJ.