Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 24 mei 2002 district Oosterhout

Datum: 24/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Scooter met geweld afgepakt in Oosterhout
Op donderdagavond 23 mei 2002 omstreeks 21.15 uur parkeerde een scooter-eigenaar zijn scooter op het Zuiderhout te Oosterhout. Hij werd aangesproken door een hem onbekende man die hem naar de weg vroeg. Toen hij even later wilde wegrijden op zijn scooter werd hij door een andere man met geweld van zijn scooter afgetrokken. Deze man bleek te horen bij de man die de scooter-eigenaar eerder de weg had gevraagd. Beide daders gingen er met de scooter vandoor in de richting van de Slotlaan. Het ging om een gele Aprillia scooter met een waarde van circa 2500,- euro.

Inbraken in vrachtwagens in Gilze
In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei werd in twee vrachtwagens ingebroken, die op een parkeerplaats langs de rijksweg A58 onder Gilze geparkeerd stonden.
In 1 geval werd het dekzeil van een oplegger opengesneden en werd in de inhoud van een doos uit die oplegger gekeken. Hier bleek kennelijk niets van waarde in te zitten, aangezien er verder niets uit die oplegger ontvreemd werd.
In het 2e geval werd het slot van een container opengebroken waardoor de verzegeling tevens verbroken werd. Uit die container werden 24 dozen met printers ontvreemd.