Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 24-05-2002 Persbericht district Aa & Dommel

ZOLDERBRAND DOOR HENNEPKWEKERIJ

Donderdagavond ontstond er brand op de zolder in een woning aan de Jan van Galenstraat in Schijndel. De bewoner en een kennis hebben het vuur zelf geblust. De politie mocht van de bewoner de woning niet in. De brandweer daarentegen wel. Brandweerlieden constateerden de aanwezigheid van een hennepkwekerij op de zolder waarop de politie alsnog ingreep en de kwekerij met 160 planten ontmantelde. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk kortsluiting. De beide in de woning aanwezige personen, de 22-jarige bewoner en zijn even oude kennis uit Vught zijn aangehouden en gehoord.

SCHENNISPLEGER

De politie heeft donderdagnamiddag intensief uitgekeken naar verdachte die zich ten op-zichte van meerdere kinderen in de omgeving van de Engelse Tuin, de Krommeweg en de Regent Smitsstraat in Sint Michielsgestel zou hebben schuldig gemaakt aan schennisple-ging. De verdachte een jongen van naar schatting 16 tot 18 jaar reed op een fiets en toonde tijdens het rijden zijn geslachtsdeel aan op straat spelende kinderen. De verdachte is nergens meer aangetroffen.

VREEMDELING INGESLOTEN

Dondermiddag is een vreemdeling waarvan de juiste identiteit nog niet is vastgesteld aange-houden en ingesloten. De man had zich al geruime tijd opgehouden in de omgeving van de Eikenlaan in Sint Michielsgestel toen men de politie belde. Het gaat vermoedelijk om een uitgeprocedeerde vreemdeling die geen verblijfsrecht in Nederland meer heeft. Hij bleek in het bezit van een fiets die op 8 mei in Oss gestolen was. Bovendien was de man in het bezit van enkele sieraden waarvan de herkomst nog onduidelijk is.

MET SLOK OP ACHTER HET STUUR

Een 25-jarige automobiliste uit Escharen is in de nacht van 23 op 24 mei op de Lindendijk in Sint Oedenrode gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. De blaastest viel voor haar negatief uit. Zij is aangehouden, gehoord en met een proces-verbaal en een rijver-bod voor de duur van 3 uren op zak later in de nacht weer in vrijheid gesteld.

SNELHEIDSMANIAK MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Donderdagavond reed een 43-jarige automobilist uit Zaandam op de Rijksweg N65 onder Vught door een snelheidscontrole. De snelheid waarmee hij reed bedroeg 164 kilometer per uur terwijl 80 kilometer per uur het maximum bedroeg. Zijn rijbewijs is ingevorderd.