Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 24-05-2002 Persbericht district Den Bosch

AANGEREDEN

Vrijdagmorgen is op de Pettelaarseweg ter hoogte van de kruising met de Zuidwal een 74-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangereden door een 20-jarige automobilist uit Schijn-del. De Bosschenaar liep een pijnlijke heup en rug op en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed over de Zuidwal komende vanuit de richting van het Wilheminaplein en reed bij rood licht de kruising op. De voetganger liep bij groen licht de rijbaan op om over te steken.

PORTEMONNEE GESTOLEN

Een 67-jarige inwoonster van Rosmalen legde donderdagmiddag haar portemonnee even neer op een marktkraam op de Driesprong in Rosmalen. Zij had daaruit een 5 euromuntstuk gehaald om gekocht fruit af te rekenen. Toen zij enkele seconden later de portmonnee weer op wilde pakken was die al verdwenen. In de portemonnee zaten onder meer 2 giropassen en een geldbedrag van ongeveer 1000,00.

DRONKEN MAN INGESLOTEN

Vanmorgen zijn ambulance en politie uitgerukt naar het Stationsplein omdat daar vermoede-lijk een man onwel was geworden. Daar bleek een 25-jarge man uit Veldhoven op het terras te zitten die kort daarvoor volgens een getuige een liter apfelkorn naar binnen had gewerkt. De ambulance kon weer vertrekken en de man is aangeraden met de trein naar Veldhoven de gaan. Een uur later kreeg de politie de melding dat de man onder aan de trap van het station lag. Hij had een flinke snee in zijn lip en een hoofdwond. Het is niet bekend wat er gebeurd is, maar de politie sluit niet uit dat hij van de trap is gevallen. Hij is voor behandeling over-gebracht naar de EHBO post van het ziekenhuis en daarna ter ontnuchtering ingesloten in de politiecel.

MOTORRIJDER GEWOND NA AANRIJDING

Donderdagmiddag raakte een 38-jarige motorrijder uit Hedikhuizen gewond. De man met pijnklachten aan het hoofd en het linkerbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrij-der reed over de Heusdenseweg. In dezelfde richting reed een 37-jarige automobiliste uit Haarsteeg. De automobiliste gaf richting aan sloeg af om op de kruising met het Zand af te slaan. De motorrijder dacht de auto nog wel in te kunnen halen. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding.

MISHANDELD

Aan de Arena in s-Hertogenbosch is donderdagavond een 24-jarige inwoner van Schijndel mishandeld. Het slachtoffer werd plots achterna gezeten door een nog onbekende man. Deze wist de Schijndelnaar ten val te brengen en hem enkele keren tegen het hoofd te schoppen. De verdachte is er vervolgens vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft zich met twee opge-wonden hoofdwonden onder doktersbehandeling gesteld. De politie vermoedt dat beiden elkaar wel kennen. Het slachtoffer had vanmorgen nog aangifte doen van mishandeling.

VERKEERSCONTROLES

Donderdagavond zijn tussen 18.30 uur en 21.30 uur op verschillende locaties in Drunen ver-keerscontroles gehouden. Aan deze controles is door negen politiemensen deelgenomen. In totaal zijn ongeveer 500 voertuigen gecontroleerd. Er vielen 48 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel, 13 voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 kilometer per uur, 2 voor het voeren van een onjuiste kentekenplaat op de aanhangwagen, 1 voor het rijden in een niet APK gekeurde auto en 1 voor het rijden op een onverzekerde bromfiets.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL UIT KLUIS AANGEHOUDEN

In de nacht van maandag op dinsdag is een kluis van een bedrijfspand aan de Diezekade leeggeroofd. Daarbij werd gebruikt gemaakt van een valse sleutel. In verband met deze dief-stal is vanmorgen een 18-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. Hij is in verzekering ge-steld.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Donderdagmiddag is op de Stationsweg in s-Hertogenbosch een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat tegen de gevel van een pand en gooide een fles naar een voorbij-gangster. Die waarschuwde daarop de politie. De man, die in kennelijke staat van dronken-schap verkeerde werd gesommeerd weg te gaan maar weigerde dat. Na enkele beledigende uitingen in de richting van de politie stond de man op en probeerde een van de agenten met zijn vuist te raken. Hij is daarop aangehouden en ingesloten.

HANDEL IN TRAANGASBUSJES

De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van de handel in busjes traangas. De man had die middag op de Helftheuvelpassage enkele personen aangesproken met de vraag of zij traangas van hem wilden kopen. De politie is daarop in kennis gesteld. Aan de hand van het signalement wist de politie de man, die in-middels vertrokken was, snel te achterhalen. Hij is in zijn woning aan de Voltastraat aange-houden. Bij onderzoek in zijn woning zijn 36 spuitbusjes met traangas aangetroffen en in beslag genomen.