Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 24-05-2002
Persberichten van vrijdagmiddag 24 mei 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 27 mei 08.00 uur. Tel 06 53 23 80 59.

Oproep getuigen

Bovensmilde. Vanmiddag kort na 12.00 uur reed een 35-jarige man uit Roden met zijn tractor en aanhangwagen over de Hoofdweg ter hoogte van de van Liersbrug. Hij werd daar ingehaald door een 81-jarige man uit Bovensmilde. Deze bestuurder bedacht tijdens het inhalen dat hij linksaf wilde waarna hij enigszins voorsorteerde en stevig remde. Achter hem reed een 33-jarige man uit Een in een auto met aanhangwagen die ook de tractor inhaalde. Doordat zijn voorganger plotseling remde kon de man uit Een nog wel remmen maar de daar inmiddels achter rijdende tractor niet meer waarna deze tegen de achterzijde van de aanhangwagen botste. Deze aanhangwagen moest afgesleept worden. De politie zoekt een getuige van dit ongeval, een bestuurder van een vermoedelijk grijze terreinauto.

Verkeersongeval met beknelling

Hooghalen Vanmorgen omstreeks 11.00 uur reed een 45-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de weg Kanaal NZ vanuit de richting Zwiggelte in de richting Eursing. Hij passeerde daar een tractor maar bleef links van de weg rijden. Een tegemoetkomende tractor met een aanhangwagen vol zand probeerde door zoveel mogelijk links te blijven rijden de auto ontwijken maar dat lukte niet. De bestuurder van de auto botste frontaal tegen het linkervoorwiel van de tractor en daarna tegen een boom waarna hij bekneld raakte. Zijn 43-jarige zus uit Maarssen die als passagier meereed, brak haar sleutelbeen. Beiden werden naar het WZA overgebracht maar konden na behandeling naar huis. Door de botsing raakte de tractor in de berm, het voorwiel brak af en belandde in het water. De 45-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. De weg was twee uur gestremd.

Diefstallen uit autos

Emmer-Compascuum Vannacht werden acht autos in verschillende straten opengebroken, o.a. aan de Oostinjerstraat, Willehadshof en Pastoor Swildenstraat. Van alle autos werden de sloten geforceerd en de radio weggenomen.

Diefstal aanhangwagen

Schipborg Werd vannacht een aanhangwagen weggenomen die bij een in aanbouw zijnde woning aan de Borgweg stond. De aanhangwagen was met twee kettingsloten beveiligd maar de kettingen werden doorgeknipt. De 55-jarige eigenaar uit Veelerveen deed aangifte. Schadebedrag onbekend.

Dubieuze asfalteerders

Tynaarlo Meldde een bewoonster aan de Kweeklustweg dat zij problemen had gehad met Engels sprekende mannen die aanboden haar erf te asfalteren. Na afloop van het werk moest de vrouw het dubbele afgesproken bedrag betalen. De mannen kwamen op haar bedreigen en intimiderend over. In voorgaande jaren zijn bij de politie ook klachten binnen gekomen over Engels sprekende asfalteerders die deze praktijken uitoefenden. De politie adviseert afspraken schriftelijk vast te leggen.

Een vrouw uit Eext meldde dat Engels sprekende mannen bij haar op het erf restanten asfalt wilden deponeren. De vrouw gaf geen toestemming maar de mannen zeiden dat zij terug zouden komen