Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Wanadoo lanceert prijsvergelijker op haar portal

Online prijzen vergelijken en direct bestellen op www.wanadoo.nl

Amsterdam, 24 mei 2002 - Internetprovider Wanadoo breidt haar dienstverlening op de portal uit met een prijsvergelijker. Hierin zijn meer dan 1.000.000 verschillende artikelen overzichtelijk ondergebracht in zestien categorieën. Op www.wanadoo.nl kan onder het channel Winkelen de prijsvergelijker worden gekozen. Bezoekers selecteren vervolgens een bepaald artikel waarna een overzicht wordt gegeven van de verschillende prijzen en betreffende leveranciers. De bezoeker wordt vervolgens doorgelinkt naar het bestelmenu van de betreffende leverancier. In dit menu kan de bestelling, vaak ook online, worden afgehandeld.

Met deze nieuwe service komt Wanadoo tegemoet aan de wensen van haar gebruikers om efficiënt en functioneel gebruik te maken van het internet.

Bezoekers van de Wanadoo-portal kunnen kiezen uit een aantal categorieën, waaronder auto's, boeken, contactlenzen, elektronica, films, game consoles, games en speelgoed, hardware, huishoudelijke apparaten, mobiele telefoons, mode en accessoires, muziek, occasions, PDA's en organisers, reizen en software.

De prijsvergelijker werkt als volgt: een bezoeker wil bijvoorbeeld een mobiele telefoon bestellen van het merk Nokia, type 3310. De tool geeft aan dat er vier leveranciers zijn die dit toestel leveren. De hoogste prijs voor een toestel zonder abonnement is 343,55 euro, de laagste prijs bedraagt 153 euro. De prijsvergelijker bespaart de bezoeker in dit geval 190,55 euro.

De prijsvergelijker is ontwikkeld door Kelkoo, specialist in het vergelijken van producten, aanbieders en prijzen op internet. De consument wordt ondersteund bij het maken van de meest voordelige keuze. Voor Kelkoo is de samenwerking met Wanadoo uniek omdat zij op deze manier haar volledige dienstverlening kan aanbieden in de vertrouwde Wanadoo-omgeving.

Wanadoo heeft gekozen voor Kelkoo vanwege haar expertise en haar gebruikersvriendelijke prijsvergelijker. Verder heeft Kelkoo een betrouwbare reputatie en kwam het bedrijf tegemoet aan de hoge kwaliteitseisen van Wanadoo.

De prijsvergelijker is direct te bereiken via http://nl.kelkoo.com/b2b/wanadoo/

Over EuroNet Internet en Wanadoo
EuroNet Internet B.V. (www.euronet.nl) is een volle dochteronderneming van Wanadoo S.A. Wanadoo S.A. is een van de grootste Europese internetbedrijven en de internetmediadochter van France Telecom. In Nederland biedt EuroNet Internet B.V. internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo voor de consumentenmarkt en EuroNet Internet voor de zakelijke markt. Wanadoo biedt een volledig pakket aan mogelijkheden voor internettoegang gericht op consumenten, waaronder inbelabonnementen. Deze variëren van free tot flat-fee en breedbandinternet (ADSL en Cable). Daarnaast levert de portal www.wanadoo.nl een keur van diensten en informatie verdeeld over thematische channels. De Wanadoo-portal staat in Nederland in de top tien van meest bezochte websites. EuroNet Internet verzorgt sinds 1994 producten en diensten voor de zakelijke markt, waaronder ADSL, netwerkkoppelingen en het hosten van websites. Internationaal telt Wanadoo S.A. ruim zes miljoen actieve abonnees.