Gemeente Ede

sportpark `de Eikelhof` Bennekom

Persbericht gemeente Ede, nummer 110 van 24 mei 2002 Uitbreiding en herinrichting sportpark `de Eikelhof` Bennekom

De herinrichting en aanleg van een nieuw vijfde voetbalveld op sportpark de Eikelhof is maandag 27 mei 2002 begonnen. Naar verwachting is het grootste werk begin augustus van dit jaar afgerond. Voetbalvereniging Bennekom en andere in competitieverband uitkomende voetbalteams wijken gedurende het voetbalseizoen 2002/2003 uit naar sportpark De Bongerd in Wageningen. Naast de aanleg van een vijfde wedstrijdveld wordt er op de Eikelhof de komende tijd gewerkt aan de herinrichting van het sportpark in de noordwestelijke hoek. Het daar liggende vierde voetbalveld wordt opnieuw aangelegd. In de nieuwe situatie komen beide nieuw aangelegde velden naast elkaar te liggen met de lengteas van oost naar west.
De uitvoering van het werk neemt tien weken in beslag. Het grote werk kan begin augustus 2002 worden afgerond.
Voor de aanleg van de nieuwe velden moet ongeveer 6.500 kubieke meter grond vanuit Kernhem worden aangevoerd. Dit gebeurt in juni en indien nodig in juli van dit jaar. Het vrachtverkeer zal voor de aanvoer rijden via de Dreeslaan, Kierkamperweg en Achterstraat. Het werk wordt ontsloten via de hoofdingang van het sportpark zijde Achterstraat en vervolgens via het sportterrein.
Vanwege het gemis aan speelruimte zal voetbalvereniging Bennekom met een aantal in competitieverband uitkomende voetbalteams gedurende het voetbalseizoen 2002/2003 uitwijken naar sportpark De Bongerd in Wageningen.

---