Amsterdam Record Convention

Jaap Edenhal Poppaleis

25 mei internationale platen- en cd-beurs

AMSTERDAM, 20020315 --
Voor muziekliefhebbers, platenverzamelaars en Dj's vindt op zaterdag 25 mei de internationale platen- en cd-beurs plaats in de Jaap Edenhal in Amsterdam. Die hal is dan één dag lang de grootste muziekwinkel van Nederland met honderdduizenden cd's, elpees en singles, bijeengebracht door zo'n tweehonderd standhouders uit tien verschillende landen. Het internationale aanbod staat garant voor een uiterst gevarieerde keuze: behalve geluidsdragers zijn er ook T-shirts, foto's, posters, boeken, tijdschriften, video's, sieraden en andere hebbedingetjes op het gebied van popmuziek.


Deze platen- en cd-beurs is inmiddels een begrip bij diverse groepen bezoekers, omdat de keuze enorm is en bijna alle muziekstijlen van de afgelopen vijftig jaar beslaat. Van de allereerste rock en roll tot de allerlaatste hiphop. De popliefhebbers komen er neuzen tussen de bakken vol koopjes. In landen buiten Nederland zijn de cd's nog wel eens goedkoper en daarvan kan hier geprofiteerd worden. De verzamelaars komen hier om hun verzameling compleet te krijgen. Zij zijn op zoek naar net dat ene singletje of buitenlandse fotohoesje dat nog ontbreekt. En de Dj's weten langzamerhand dat dit de beste plek is om hun voorraad vinyl op peil te houden. Juist naar Amsterdam komen de standhouders met maxisingles op het gebied van house, dance, hiphop en reggae. Zowel met recente uitgaven als met klassiekers uit de jaren '70 en '80.

Op de beurs is ook een kleine afdeling film en science fiction artikelen te vinden met soundtracks van films, affiches, foto's van filmsterren, boeken en tijdschriften. Van populaire films en tv-series als Star Trek, Buffy the Vampire Slayer, de X-files en South Park zijn er allerlei bouwdozen, poppen, speelgoed en andere aandenkens te vinden.

De cd - en platenbeurs in de Jaap Edenhal is open van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt Euro 4,- ( Euro 3,- met CJP en Pas-65 , kinderen onder de 12 jaar gratis toegang). Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisatie A.R.C., telefoon 0229 213891 of kijk op www.mmmarc.com.