Digitale Gemeente Houten

Romantische nacht Makeblijde

woensdag 17 april 2002 - Bron: Makeblijde

In de avond en nacht van 25 mei 2002 zal op tuinarchitectuurpark Makeblijde de romantiek door de lucht zweven. Theatergroep het Houten Schellinkje geeft inhoud aan deze nacht, waarbij al uw dromen worden vervuld door vrij te variëren op het thema:
Romantiek door de eeuwen heen

Dit thema wordt gebracht in de vorm van de jubileumproductie Binnenstebuiten, speciaal gemaakt voor het vierde lustrum van de theatergroep.

Hoe ging het in de Oertijd met romantiek? Welke rol speelden minstrelen en monniken in de middeleeuwen? Wat dachten de vunzige Romeinen werkelijk over Romeo en Julia en hoe verveeld was de romantiek in de Pruikentijd? En o jawelke romantische gedachten houden de carriëre-vrouw bezig?

Tijdens een tocht van drie kwartier door een openluchttheater worden de antwoorden op deze vragen gegeven wanneer zich een even dramatisch als humoristisch verhaal ontvouwt. De inzet daarvan is dat sprookjesfiguren door de hulp van de romantiek hun eeuwenoude vreselijke lot bespaard zal blijven. Jaloezie, liefdesverdriet, rivaliteit, overmoed en naïviteit spelen hen parten zoals ze dat ons doen, maar in het theater kun je elk verhaal een romantische draai geven: en zo komt er veel weer goed.

Uit de regio komt nog meer romantiek: in act, liederen en soms hartverscheurende muziek. Dit alles is gesitueerd in de prachtige en inspirerende omgeving van tuinarchitectuurpark Makeblijde. De wuivende bamboe, een knalrode boom en een meditatiesteen vormen de coulissen voor dit festival van de romantiek. Waarbij u tevens de gepassioneerde tango kunt aanschouwen en de opzwepende Jembe-ritmes.

Tussen alle spektakel door is er nog tijd om op krachten te komen met heerlijk zomerse hapjes en drankjes. Kortom de Romantische Nacht Makeblijde staat garant voor een nacht lang heerlijk genieten van alles wat er om u heen gebeurt.

De Romantische Nacht Makeblijde vindt plaats op zaterdag 25 mei van 20.00 uur tot 1.00 uur in tuinarchitectuurpark Makeblijde Oud Wulfseweg 3 Houten.
Kaarten kunnen worden besteld via ticketservicelijn 030-6365272 of via www.houten.com/schellinkje; Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Wijs, winkelcentrum ´t Rond, bij Slijterij Van Dort, winkelcentrum Het Oude Dorp of bij Tuinarchitectuurpark Makeblijde.

Toegangsprijzen: Volwassenen 15,-; jeugd tot 18 jaar en studenten 12,50

Meer info en routebeschrijving: www.makeblijde.nl en www.houten.com/schellinkje

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).