KERK VAN JEZUS CHRISTUS
http://www.kerkvanjezuschristus.nl

snuffelen in de grootste genealogische bibliotheek ter wereld

Snuffelen in de grootste Genealogische Bibliotheek ter wereld? Dat kan 25 mei in Lelystad!

Op de Nationale Genealogische dag van de NGV in Lelystad is de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen met 2 stands vertegenwoordigd. Vrijwilligers helpen u zoeken naar uw voorouders in bronnen van de grootste Genealogische Bibliotheek ter wereld (in Salt Lake City, Utah).

Sinds 1938 is de Genealogische Vereniging van Utah bezig met het op microfilms vastleggen van Doop, Trouw en Begrafenisarchieven uit landen over de hele wereld. Kopieën van deze films zijn in de bibliotheek aanwezig. In Familie Historische Centra kunt u deze inzien. In de stand kunt u alvast kijken of er iets interessants voor u bij is. Dit bespaart u veel reistijd.
Tevens krijgt u ter plekke kostenloos inzage in een schat aan verzamelde stamboomgegevens (IGI en Ancestral Files) die aan de bibliotheek ter beschikking zijn gesteld. Daarnaast kunt u een beeld krijgen van de reeds bewerkte secondaire bronnen zoals de immigrantenlijsten van Ellis Island en gegevens van de Freedman Bank. Over de hele wereld zijn nl. 30.000 vrijwilligers bezig met indiceerwerk. De resultaten hiervan worden op cd-rom gepubliceerd. In de stand en ook tijdens een lezing worden verder alle mogelijkheden van de internetsite www.familysearch.org uit de doeken gedaan.

Genealogie wordt door de kerk gestimuleerd als middel om de band met onze voorouders te versterken. Leden van deze christelijke kerk geloven dat familiebanden eeuwig zijn. Het 'tot de dood ons scheidt' bestaat dus niet voor hen. De band tussen ouders onderling en tussen ouders en kinderen kan na de dood in stand blijven. Om dat te bewerkstelligen moeten tijdens een plechtigheid in de tempel door ouders en kinderen wederzijds beloften worden afgelegd. Deze handelingen kunnen ook plaatsvervangend worden verricht voor overleden familieleden. Om voorouders te kunnen identificeren, stimuleert de kerk familieonderzoek. De leden geloven dat het werk dat voor overleden familieleden wordt verricht, alléén geldig is als de betrokkenen dit alsnog vrijwillig accepteren.
Ook in Nederland wordt een tempel gebouwd. Deze is uitsluitend tijdens de open dagen (eind augustus) te bezichtigen. Uitnodigingen hiervoor liggen in de stand voor u klaar.

Plaats: Batavia stad, Lelystad : kraam nr. 45 (binnen) en nr. 51 (buiten).
Tijd: zaterdag 25 mei van 10 tot 17 uur.

---

---
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen: www.kerkvanjezuschristus.nl of De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander
Tel.023-5263517
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl

The Communication Force
Klaas Klunder
Tel. 020-5470199 / 06-53225840
klaask@communicationforce.com

20 mei 02 23:17