Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Gewonde fietser na aanrijding achtergelaten
ALMERE Een 6-jarig fietsertje uit Almere werd donderdagmiddag op de Salamanderstraat aangereden door een bromfietser. Het jongetje kwam ten val en liep licht letsel op aan armen, hoofd en buik. Hij is door een huisarts behandeld. De bromfietser, rijdend op een donderkleurige scooter, reed door zonder zich om het slachtoffertje te bekommeren.

Video-auto ondersteunt lasergun-controle
ZEEWOLDE Op de Vogelweg controleerde een motorrijder vrijdagmorgen de snelheid van passerende automobilisten met de de lasergun. Zoals gebruikelijk seinden de automobilisten naar elkaar, zodat automobilisten op de plek van de controle afremden. Na de controle ging het gas er meestal weer op. De achter deze autos rijdende videosurveillanceauto klokte de automobilisten even later met snelheden van 116 tot 127 km/h, waar 80 is toegestaan. Tegen vijf automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Jeugd misbruikt paarden
ALMERE De 24-jarige eigenaresse van enkele paarden, die graasden in een stuk land langs het Johnsonpad, zag vrijdagmiddag dat twee jongens (12 en 13 jaar) op haar paarden reden en de paarden met een stuk touw sloegen. De jongens konden in de kraag gevat worden. Bij onderzoek bleek dat zij ook een hek hadden opengezet waardoor vier paarden zich buiten hun wei te goed konden doen aan het malse hoge gras, met een grote kans op koliek wegens een teveel aan mineralen. De jongens zijn na een stevig gesprek overgedragen aan de ouderlijke zorg.

Bromfietscontrole
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag een bromfietscontrole uitgevoerd op het Spoorbaanpad. Bij controle van 21 voertuigen vielen 13 processen-verbaal voor rijden zonder helm (2), zonder verzekering (2), zonder certificaat (2), opgevoerd (5), en enkele andere overtredingen. Eén bromfiets stond als gestolen geregistreerd. In de avonduren werd de controle verplaatst naar Tussen de Vaarten. Hier werden 6 voertuigen gecontroleerd, die geen van alle aan de eisen voldeden. Er vielen 11 processen-verbaal voor geen helm (1), geen verzekering (2), opgevoerd (3), en enkele andere overtredingen.

Vrouw mishandeld
CREIL Een 24-jarige vrouw uit Creil is vrijdagavond in een horeca-onderneming in Creil mishandeld door een 47-jarige plaatsgenoot. De man had haar in het gezicht geslagen, waardoor het slachtoffer een bloedende lip opliep en een stukje van een tand verloor. De man is in het café aangehouden. Hij verklaarde dat de vrouw niet zo moest zeuren. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcoholcontrole
DRONTEN Op De West in Dronten is vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Van de 70 gecontroleerde bestuurders bleek er maar één automobilist over de schreef te zijn gegaan. Deze 28-jarige Drontenaar blies 515 ug/l (1,17 promille).
Bij een alcoholcontrole, vrijdagnacht op de Hanzeweg, bleek niemand van de 60 gecontroleerde bestuurders te veel alcohol gedronken te hebben.

Ingevorderde rijbewijzen na snelheidsovertredingen FLEVOLAND De politie heeft vrijdag vijf rijbewijzen ingevorderd. Een 50-jarige automobilist uit Zeewolde haalde vrijdagmiddag op de Vogelweg 149 in plaats van 80.
Op de A-6 bij Lelystad werd vrijdagavond een 33-jarige automobilist uit Emmeloord geklokt op 174 km/h in plaats van 120. Op de A-6 tussen Lelystad en Almere haalde een 26-jarige automobilist uit Emmeloord vrijdagavond 183 km/h in plaats van 120. Deze verdachte kende reeds de invorderingsprocedure. Volgens hem was het niet de eerste keer, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Westerdreef werd vrijdagavond een 32-jarige automobilist uit Lelystad geklokt op 124 km/h in plaats van 70.
Op de A-6 bij Almere reed vrijdagnacht een 19-jarige automobilist uit Almere 159 km/h in plaats van 100.