Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.10 uur

Aanrijding fietser en automobilist

UTRECHT- Vrijdagmiddag raakte een 14-jarig meisje uit Utrecht gewond na een aanrijding met een 23-jarige automobilist uit Culemborg.

Het meisje fietste vanuit de uitrit van de Billitonkade de Kanaalstraat op, maar liet daarbij de automobilist die voor haar van links naderde, niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietsster ten val kwam. Zij moest met bekken- en hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Winkeldiefstal

UTRECHT- Vrijdagmiddag werden een 34-jarige man uit Rijsbergen en een 26-jarige man uit Siddeburen aangehouden na winkeldiefstal.

Omstreeks 12.30 uur hadden de mannen verschillende parfumflessen weggenomen uit een winkel aan de Rijnkade. Beiden werden buiten de winkel aangesproken door een personeelslid van de winkel. De politie werd gewaarschuwd die het tweetal aanhield en meenam naar het bureau voor verhoor, alwaar ze de winkeldiefstal bekenden. De mannen werden met een boete weggestuurd.

Gewapende overval

UTRECHT- Donderdagmorgen vond een gewapende overval plaats op een postkantoor aan de J.P. Coenstraat.

Omstreeks 08.55 uur drongen drie gemaskerde en gewapende mannen via een opengebroken deur het postkantoor binnen, waar zij het personeel bedreigden met een vuurwapen en geld eisten. Met de buit vertrokken zij in een auto. De vluchtauto is later door de politie aangetroffen op de Cremerstraat, met daarin vermoedelijk de gehele buit. Kort na de overval hield de politie twee verdachten aan, maar zij mochten na verhoor het bureau weer verlaten. Zij bleken niets met de overval te maken te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestolen tas van achterbank

UTRECHT- Vrijdagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden na een auto- inbraak, waarin de eigenaren lagen te slapen.

Omstreeks 16.20 uur lagen een man en een vrouw te slapen in hun auto, welke geparkeerd stond op de Amsterdamsestraatweg. Plotseling hoorden zij dat het achterportier geopend werd, waarna een tas van de achterbank werd meegenomen. De twee verdachten vluchtten vervolgens weg op een scooter, waarna de eigenaar de politie waarschuwde. Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij de twee jongens op een scooter wegrijden in de richting van het centrum. Zij voldeden aan het opgegeven signalement.Een korte achtervolging volgde, waarbij de verdachten omdraaiden en over de Marnixlaan in de richting van de Zamenhofdreef reden. De jongens reden vervolgens naar de Ebrodreef, alwaar zij met scooter en al een portiek binnen gingen. Na een korte achtervolging te voet wist een verdachte te ontkomen. De 16-jarige jongen werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Misdaadpreventie
DE MEERN- Vrijdagavond heeft de politie de preventieve actie Niets erin, niets eruit gehouden in verschillende wijken in De Meern.

Politiemensen hebben vrijdagavond 204 autos gecontroleerd. Bij 54 autos lagen waardevolle spullen in het zicht, waarop de eigenaar werd gewaarschuwd middels een briefje. De actie werd door buurtbewoners erg gewaardeerd.