Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-05-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.30 u) Vrijdag, 24 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; dieven aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen een winkeldief aangehouden. Personeel van een winkel aan het Corneliusplein in Heerlen betrapte een 35-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een jas en snoepgoed. Die werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan het winkelbedrijf. De Heerlenaar wordt er overigens ook van verdacht die donderdagmorgen op de Oranje Nassaustraat een aldaar gestalde fiets te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Personeel van een winkel aan het Homerusplein betrapte afgelopen donderdagavond een 30-jarige vrouw uit Sittard bij diefstal van snoepgoed. De politie maakt ook tegen deze verdachte proces-verbaal op.

Hoensbroek; dodelijke aanrijding
Vanmorgen, vrijdagmorgen omstreeks 08.15 uur vond op de Koumenweg in Hoensbroek een dodelijke aanrijding plaats. Een 23-jarige automobilist uit Nuth botste met zijn auto tegen een fiets, bestuurd door een 50-jarige man uit Nuth. Die stak met zijn fiets de weg over. De fietser kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding. Daarbij is de politie dringend op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie in Hoensbroek via telefoon 0900-8844.

Brunssum; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdag in een woning aan de Poorterstraat in Brunssum trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal ruim 145 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, schakelklokken etc.) inbeslaggenomen. Omdat vermoedelijk met de electriciteitsmeter was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. De bewoners kregen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een boete opgelegd van 1.500,- Euro. Toen de politie kwam controleren wilde men juist beginnen met het knippen / oogsten. Een aanwezige man die daarbij behulpzaam was kreeg als medeplichtige in het kader van een snelrechtprocedure een boete opgelegd van 500,- Euro. Voor het geval de verdachten de opgelegde boete niet betalen, kregen zij daarnaast een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.