Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-05-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.20 u) Zaterdag, 25 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; inbreker aangehouden
Vanmorgen, zaterdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Parallelweg in Heerlen. De politie die snel terplaatse ging ontdekte dat iemand via een toegangspoort binnengedrongen was. Daarop sommeerde de politie de inbreker naar buiten te komen, echter niemand reageerde en het bleef stil. Daarop stuurde de politie een politie-surveillancehond (Bruno) naar binnen die, vermoedelijk omdat een aanwezige persoon nog bewoog hem meteen in een been beet (slechts lichte/oppervlakkige verwondingen tot gevolg welke medisch niet behoefden te worden behandeld). De verdachte, een 18-jarige man uit Heusden-Zolder (B) werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; baldadigheid
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks kreeg de politie een melding dat buurtbewoners op de Doctor Jaegersstraat in Heerlen een verdachte, een 18-jarige jongeman uit Heerlen in de kraag hadden gevat. Bleek dat was gezien dat enkele jongeren op straat liepen en dat tegen een buitenspiegel van een aldaar geparkeerde auto werd getrapt. Daardoor kwam de autospiegel los te hangen. De getuigen liepen naar buiten en vatten een van hen in de kraag. Bleek dat er in de omgeving meerdere vernielingen waren gepleegd aan geparkeerde autos. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte daarbij.

Hoensbroek; bekladding abri
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht zag de politie op de Amstenraderweg in Hoensbroek een groepje jongeren waarvan er twee het plexiglas van het bushuisje/abri tegenover de kerk met een viltstift aan het bekladden waren. De viltstift werd inbeslaggenomen. De beide jongeren (18/19) uit Hoensbroek werd proces-verbaal aangezegd. Zij hebben de bekladdingen (teksten) terplaatse verwijderd/schoongemaakt.

Jabeek; aanrijding
Afgelopen vrijdagmorgen vond een aanrijding plaats op de Etzenraderweg in Jabeek. Een 26-jarige automobilist uit Maastricht botste met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door 16-jarig meisje uit Susterseel (D). Die kwam daarbij met haar bromfiets ten val en raakte gewond. Zij werd met een gebroken pols overgebracht naar de EHBO van het ziekenhuis. Ook een duopassagier op de bromfiets (nadere gegevens nog onbekend) raakte gewond (aard/ernst letsel onbekend). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.