Skatebond Nederland

Persbericht

Vierde etappe Univé World on Wheels landelijke skeelercompetitie

Hengelo, 25 mei 2002

Arjan Smit domineert ook in Hengelo

Ook de vierde marathon van de Univé World on Wheels-skeelercompetitie, zaterdag in Hengelo, was een prooi voor Arjan Smit. De 24-jarige uit het Drentse Nijeveen, bij Meppel, kwam alleen aan de eindstreep met ongeveer 15 seconden voorsprong op een vluchtgroep van drie. Smit heeft nu drie etappes gewonnen. Tweede werd Smits Franse ploegmaat Cédric Michaud, derde de Vlaming Luc Bartholomeeussen die eerder ook een etappe won. De kopgroep ontstond vroeg in de koers en bestond uit Michaud, Bartholomeeussen en de eveneens sterk rijdende Henry Koers uit Kamperveen. Klassementsleider Smit reed daar ongeveer halfkoers vanuit het peloton in zijn eentje naar toe. Hij maakte daarbij dankbaar gebruik van de diensten van teamgenoot Michaud. Deze wachtte toen hij Smit zag komen, om hem het laatste stukje naar de vluchtgroep te helpen overbruggen. Wat later demarreerde Smit weg bij de andere drie, die op hun beurt een halve minuut voorsprong hadden op het peloton. Daarvan won Roel van Hest uit Apeldoorn de eindsprint om de vijfde plaats, voor Klaas Slager uit Staphorst en Frank Fiers uit het Belgische Wetteren. Achtste werd de Deen Kasper Schneider, die in Duitsland woont. De rijders moesten in de regen vertrekken. De organisatie zag vanwege de risico's op het natte wegdek af van het oorspronkelijke plan om een deel van het parcours door een hal te rijden.

Uitslag A-rijders:

1. Arjan Smit, Nijeveen; 2. Cédric Michaud, Frankrijk; 3. Luc Bartholomeeussen, Brecht, België; 4. Henry Koers, Kamperveen; 5. Roel van Hest, Apeldoorn; 6. Klaas Slager, Staphorst; 7. Frank Fiers, Wetteren, België; 8. Kasper Schneider, Denemarken; 9. Arjan Mombarg, Vorden; 10. Wim Bos, Oosterwolde (Gld.).

Klassement na vier wedstrijden:

1. Arjan Smit, 76,3 punten; 2. Luc Bartholomeeussen, 69,1; 3. Roel van Hest, 69; 4. Klaas Slager, 54; 5. Davy Willems, België, 52.

Volledige uitslag en klassementen: www.skatebond.nl/persinfo


---