Gemeente Heusden


Slotconferentie onderwijsachterstandenbeleid
Handen in elkaar voor leerlingen met een onderwijsachterstand

De gemeente Heusden wil leerlingen met een onderwijsachterstand zo goed mogelijk op weg helpen. Het kan bijvoorbeeld gaan om leerlingen met een handicap, een taalachterstand, een sociale achterstand, etc. Het is belangrijk hun achterstand zo vroeg mogelijk te herkennen. Door hen zo snel mogelijk aandacht te geven kan hun achterstand wellicht teruggebracht worden en kunnen zij maximale kansen in de toekomst krijgen.

In het afgelopen jaar zijn drie conferenties gehouden om het beleid over onderwijsachterstand voor de periode 2002 tot 2006 voor te bereiden. Diverse instellingen en organisaties hebben met grote betrokkenheid hun inbreng daarbij geleverd. Het ging daarbij onder andere om vertegenwoordigers uit het Peuterspeelzaalwerk, Vluchtelingenwerk, Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs, Kinderopvang, Migrantenorganisaties, Raadsleden, Koning Willem I College, GGD, Maas en Leye en natuurlijk de gemeente Heusden.

De resultaten van de drie conferenties zijn samengevat in een conceptplan. Wethouder Thijs de Laat, die eerder onderwijs in zijn portefeuille had, draagt de dit plan over aan zijn opvolger wethouder Peter Groenestein. Groenestein zal erop toezien dat het plan ook inderdaad uitgevoerd gaat worden.