Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

KIJKJE AAN BOORD VAN DFDS SEAWAYS' QUEEN OF SCANDINAVIA

25 MEI 'OPEN SCHIP' TIJDENS WEEK VAN DE ZEE

IJmuiden, 16 mei 2002

Van 16 t/m 26 mei vindt in Nederland de 'Week van de Zee' plaats, een landelijk evenement waarbij zee en kust centraal staan. Een van de hoogtepunten is een Open Dag aan boord van de majestueuze cruiseferry de Queen of Scandinavia van DFDS Seaways in IJmuiden. Op zaterdag 25 mei kunnen bezoekers tussen 11.00 en 15.00 uur kennis maken met de diverse faciliteiten aan boord. De entree is kostenloos.

DFDS Seaways, dé cruiseferrymaatschappij die vaart tussen IJmuiden en Newcastle, organiseert tijdens de Week van de Zee een open dag aan boord van m.s. Queen of Scandinavia. Met 607 hutten, 4 restaurants, een capaciteit van 1760 personen en een vergaderzaal (auditorium) voor 230 personen is het één van de grootste cruiseferries van de rederij. Op zaterdag 25 mei krijgen bezoekers de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met deze 166 meter lange cruiseferry en alle faciliteiten aan boord. Zo zijn er verschillende typen hutten te bezichtigen, diverse shows van de dansgroep en live optredens van de scheepsband. Voor de liefhebbers wordt er bingo georganiseerd. Bij de bars aan boord zijn drankjes en kleine snacks verkrijgbaar.

Bezoek voor meer informatie www.dfdsseaways.nl of www.weekvandezee.nl

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) is met acht passagiersschepen marktleider van ferry-verbindingen op de Noordzee. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. In 2000 werd een record aantal van 372.000 bereikt. Met de komst van de Prince en Queen of Scandinavia heeft de rederij in 2001 meer dan 450.000 passagiers vervoerd en verwacht in 2002 op te stomen naar de magische grens van een half miljoen.