Ingezonden persbericht

Spectaculaire opening multicultureel festival dankzij extra bijdrage van Western Union en Rotterdam Festivals

Het Vuurbal van Western Union Dunya Festival verlicht Rotterdam

Den Haag, 21 mei 2002 - Op zaterdag 25 mei wordt de 25ste editie van het Western Union Dunya Festival groots geopend met een verlichte optocht door Rotterdam. Het Vuurbal trekt door de stad met veel vuur, metershoge figuren en een gigantische Dunya kameleon. De optocht brengt tradities en rituelen van de diverse roots van de Nederlandse samenleving tot leven. Het Vuurbal dat mede mogelijk is gemaakt door extra financiering van hoofdsponsor Western Union, vertrekt zaterdagavond 25 mei om 20.00 uur vanaf het Schouwburgplein en eindigt om 22.00 uur spectaculair op het festivalterrein in het park bij de Euromast.

Op het gratis toegankelijke Western Union Dunya Festival worden op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei meer dan 285.000 bezoekers verwacht. Het programma staat dan ook bol van nationale én internationale artiesten van wereldformaat. Op zaterdag beklimmen de Senegalese trendsetter Youssou N'Dour en de Turkse diva Sezen Akzu het hoofdpodium, terwijl op zondag de Marokkaans-Berberse zangeres Najat Aâtabou en La Tipica Orquesta de Tango zijn geprogrammeerd. Op zondag kunnen de festivalbezoekers in de dorpen eveneens van vele optredens uit diverse landen genieten.

Over Western Union
Western Union is marktleider in het verzorgen van Money Transfers. Consumenten kunnen met Western Union snel en veilig geld versturen naar ruim 120.000 locaties in meer dan 190 landen. In Nederland kan via een uitgebreid agentennetwerk op meer dan 550 locaties van Postbank, Goffin Bank en CashExpress gebruik worden gemaakt van de Money Transfer service van Western Union.