Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Communiceren voor HIV-weeskinderen

Zaterdag 25 mei is het Aids Memorial Day. Op die dag organiseert Deining, een virtuele gemeenschap van zelfstandige communicatieprofessionals, een zeer bijzondere studiedag voor beroepsgenoten. In achttien boeiende en informatieve masterclasses door zeer ervaren professionals kan men kennis en kunde vergroten en vakgenoten ontmoeten.

De opbrengsten van deze dag gaan naar Nyumbani, een weeshuis voor kinderen met aids in Nairobi, Kenia. Geld is tijd voor deze kinderen. Geld betekent medicijnen en goede voeding, en daardoor een langer en beter leven.
De docenten van deze masterclasses werken geheel belangeloos mee. De Unit Communicatie van de Ichthus Hogeschool Rotterdam stelt gratis haar moderne locatie beschikbaar. Na afloop is er een fundraising dinner in Hotel New York.

Deining
Deining is een virtuele gemeenschap van zo'n 200 ondernemers in de communicatiebranche: journalisten, tekstschrijvers, fotografen, vertalers, vormgevers, webdesigners en illustratoren. Nederlandstalig, maar werkend over heel de wereld. Dagelijks staan de leden via e-mail met elkaar in contact: om te discussiëren over het vak en het freelance werken, om opdrachten uit te wisselen, problemen voor te leggen of om zich te laven aan de 'virtuele koffieautomaat'.

Nyumbani
Een van de Deiningleden is de fotografe Iet Rubio. Zij woont en werkt in Kenia en heeft zich het lot aangetrokken van de kinderen van Nyumbani. In dit tehuis voor kinderen van aan aids gestorven ouders, krijgen de ook zelf besmette kinderen zorg, voeding en medicijnen. Iet Rubio vroeg Deining om haar te helpen. Want Nyumbani heeft veel geld nodig, vooral voor de peperdure AIDS-medicijnen. Geld is tijd voor deze kinderen. De virtuele gemeenschap 'adopteerde' het weeshuis. Journalisten schreven ervoor in diverse bladen, anderen organiseerden speciale fondswervende projecten, verzamelden computers en onderdelen en vonden sponsoren voor verscheping, en velen stortten gewoon geld.

De masterclasses worden niet alleen gegeven om geld in te zamelen maar ook om het weeshuis Nyumbani en de acties van Deining onder de aandacht te brengen.

meer informatie:
http://www.deining.org
http://www.nyumbani.org

of u kunt contact opnemen met
Karine Hoenderdos, 0255-540728, mailto:karine@scriptum-site.nl Kor Goutbeek, 024-3500532, mailto:k.goutbeek@chello.nl Iet Rubio, 00254 733331282, mailto:mpirubio@ifrance.com Jan Rensen, 035 6215830, mailto:janrensen@janrensen.nl

Programma Masterclasses
Ronde 1: 10.30-12.00

1. Wetenschapsjournalistiek - Govert Schilling
2. Creatief Schrijven - Nicole Baars

3. Flirten met je klant - Arjan van der Knaap

4. Mooie plaatjes! Digitale beeldbewerking met Paint Shop Pro - Karin Oost

5. Sprank, leermodel voor succes in communicatie - Roeland Schweitzer
6. Schrijven voor het web - Miriam Jorna

Ronde 2: 13.00-14.30

7. Interviewen van Bekende Nederlanders - Jan Dijkgraaf
8. Educatief schrijven - Heleen Driessen

9. Pakkende presentatie - Ad van Oorschot

10. Schieten vanuit de heup: stand up beoordeling van websites - Ben Vroom

11. Onderzoek: de dood in de pot voor creativiteit? - Otto Cox
12. Het gat in de markt: specialisatie - Kor Goutbeek
Ronde 3: 15.00-16.30

13. Foutloos spellen - Liesbeth Koenen

14. Columns schrijven - Bernadette de Wit

15. Tekst en beeld - Arnoud Wiegel

16. Auteursrecht in het digitale tijdperk - Hans Hermans
17. Produceren van vakbladen - Geert van Duinhoven
18. Gezond werken, RSI voorkomen - Nanny Doornbos

--
Jan Rensen, zelfstandig journalist
http://www.janrensen.nl