Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 mei 2002
·

Bromfietser breekt been Noordwijk
Bij de uitrit van een benzinestation aan de Van Berckelweg gebeurde op dinsdag 28 mei rond 16.00 uur een aanrijding tussen een 16-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout en een 38-jarige automobilist uit Buren. Aan de bromfietser werd geen voorrang verleend door de automobilist. De bromfietser brak bij dit ongeval zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Automobilist rijdt door na aanrijding Katwijk
Een nog onbekend gebleven automobilist reed op woensdag 29 mei rond 01.00 uur op de rotonde Industrieweg/Koningin Julianalaan een 18-jarige jongen uit Katwijk op zijn fiets aan. De automobilist stopte niet maar reed door. De jongen wist licht gewond op eigen kracht thuis te komen. Daarna is hij aan zijn verwondingen, schaafwonden in het gezicht en een wond aan zijn vinger, in het LUMC behandeld. De automobilist die met gedoofde lichten in een donkergroene of donkerblauwe Opel reed heeft zich tot op heden nog niet bij de politie gemeld. De politie is op zoek naar hem. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden. Zij kunnen daarvoor bellen 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee auto's gestolen na inbraak in woning Oegstgeest
Tussen dinsdag 28 en woensdag 29 mei werd er ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg. De inbrekers kwamen binnen na het boren van gaatjes in een raamsponning om vervolgens de sluitboompjes van het raam te bedienen. Uit de woning werden autosleutels gestolen waarmee twee buiten geparkeerde auto's, een Mercedes en een Toyota, gestolen werden.

Aanrijding met twee gewonden Zwammerdam
Op dinsdag 28 mei rond 18.30 uur ontstond op de Steekterweg een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren en twee gewonden vielen. Een 29-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed in op voor hem in de file stilstaande auto's. De bestuurster van één van deze auto's, een 34-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een 42-jarige man uit Alphen aan den Rijn en inzittende van één van de stilstaande auto's liep eveneens nekletsel op. Ook hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Motorrijder gaat onderuit Waddinxveen
Door nog onbekende oorzaak ging op dinsdag 28 mei rond 16.20 uur op de Kanaalstraat een 42-jarige man uit Waddinxveen met zijn motor onderuit. Hij kwam daarbij terecht tegen een voor hem rijdende 50-jarige automobilist uit Breda. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Waddinxveen
Op klaarlichte dag van dinsdag 28 mei werd er ingebroken in een woning aan de Willem de Rijkelaan. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning is computerapparatuur, een fototoestel, een paspoort, een badlaken en een jas gestolen.

Aanrijding met gewonde Boskoop
Op dinsdag 28 mei rond 18.45 uur gebeurde op de Goudse Rijweg een aanrijding waarbij een vrachtauto, bestuurd door een 54-jarige man uit Boskoop en een personenauto betrokken waren. Bij dit ongeval liep de bestuurster van de auto, een 34-jarige vrouw uit Waddinxveen, nekletsel op. Zij werd overgebacht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van de vrachtauto bij het afslaan geen voorrang aan de vrouw verleende.

Onder invloed rijden en meer Gouda
De politie hield op woensdag 29 mei rond 03.20 uur op de Blekersingel een automobilist aan. Agenten vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De automobilist verleende op de rotonde van het Plesmanplein geen voorrang aan een vrachtauto waardoor er een bijna aanrijding gebeurde. Toen de agenten het kenteken van de auto navroegen bleek de tenaamgestelde, een inwoner van Gouda, niet in het bezit van een rijbewijs zijn. De agenten hielden daarop de man aan. Vermoedelijk was de man niet de tenaamgestelde maar een in Nederland verblijvende vreemdeling. Aan het bureau ondering hij een ademanalyse. Deze kwam uit op 470 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. De verdachte vreemdeling is ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfsstatus overgedragen aan de Vreemdelingendienst.