Politie Amsterdam-Amstelland

Apotheek overvallen
29-5-2002. Een met een mes gewapende man heeft gistermiddag een apotheek overvallen op de Vijzelgracht. De gemaskerde overvaller kwam de zaak binnen en dwong de medewerkster onder bedreiging van een mes om de kassa te openen. De dader vluchtte lopend met zijn buit via de 2e Weteringdwarsstraat in de richting van de Spiegelgracht. De man is voortvluchtig.
Klant coffeeshop gearresteerd
29-5-2002. Het Horeca Interventie Team (HIT) heeft gisteravond bij de controle van een coffeeshop op de Rozengracht een klant betrapt op het bezit van drugs. De 56-jarige man is aangehouden. Agenten zagen bij het betreden van de coffeeshop dat de bezoeker een plak hasj op de grond liet vallen. Bij huiszoeking in de woning van de man werd door een speurhond nog eens ruim 9 kilo hasj gevonden.


---

Overval reisbureau
29-5-2002. Vanochtend is een reisbureau aan de Bos en Lommerweg overvallen. Eén overvaller was in het bezit van een vuurwapen en de ander had een busje traangas of pepperspray. Onder bedreiging van deze wapens moest de aanwezige medewerker geld afstaan. Daarna maakten de gemaskerde overvallers zich uit de voeten met een onbekend geldbedrag. Van hen ontbreekt ieder spoor.


---

Openbare fietsverkopers gepakt
29-5-2002. Dinsdagmiddag hield de politie vier mensen aan die in de binnenstad een fiets te koop aanboden. De fietsen werden in beslag genomen en de verdachten kregen een proces-verbaal.


---

Autokraker aangehouden
29-5-2002. Surveillerende agenten arresteerden vannacht een 30-jarige autokraker op de Geldersekade, kort nadat zij de man weg hadden zien lopen bij een auto waarvan het alarm afging. De agenten zagen dat het portierraam van de auto was ingeslagen en dat de auto was doorzocht. De man, die enkele cds had verstopt toen hij de agenten zag naderen, is ingesloten.


---