Gemeente Zoetermeer

Vergiftiging dieren in Zoetermeer

In de afgelopen twee weken zijn een aantal dieren in Zoetermeer het slachtoffer geworden van vergiftiging. Het betrof honden en eenden die op onverklaarbare manier ziek werden en dood gingen. De betreffende dieren hebben losgelopen in en in de omgeving van het Westerpark, Buizerdveld en rondom de Zoetermeerse plas.
Bij onderzoek bleek het in een aantal gevallen te gaan om landbouwgif. Een verder onderzoek zal mogelijk nadere details opleveren.

Het is vrijwel zeker dat het landbouwgif opzettelijk met brood is vermengd en dat dit vergiftigde brood door de dieren is opgegeten. Daarom de waarschuwing om uw honden aan te lijnen en te voorkomen dat ze vreemd voedsel tot zich nemen. Burgers worden verder gewaarschuwd stukken brood die ze in een park of langs de weg aantreffen niet aan te raken. U wordt verzocht bij de politie te melden wanneer u verdachte stukken brood aantreft.
Tevens wordt u verzocht, zo u dat gewoon bent, voorlopig geen brood meer te voeren aan dieren buiten, zoals eenden, ganzen, zwanen, geiten en schapen.

Laatste wijziging: 29-05-2002