KNWV

DATUM: 29-5-2002

WEDSTRIJDSURFEN - KNWV Jeugdserie Windsurfen 2002

---

In 2002 organiseert het KNWV, in samenwerking met zes
windsurfverenigingen, weer een Jeugdserie windsurfen. De Jeugdserie is een laagdrempelige evenementenserie die bestaat uit wedstrijden voor windsurfers tussen de 12 en 19 jaar. In vijf voorrondes kunnen de deelnemers zich kwalificeren voor het finale weekend dat in juli zal plaatsvinden. Tijdens de Jeugdserie wordt er natuurlijk fanatiek gewindsurft door de deelnemers, maar er is ook genoeg te beleven voor beginnende windsurfers en belangstellenden. Zo worden er door
(inter)nationale topsurfers demonstraties en clinics verzorgd en voor de echte beginners worden er introductiesurflessen gegeven. Tijdens de finale zal ook wavetopper Francis Goya aanwezig zijn.

Sponsor Fanatic stelt voor de wedstrijden surfmateriaal ter
beschikking waardoor de deelnemers alleen een surfpak en een trapeze mee hoeven te nemen. Deelname aan de jeugdserie kost slechts 5 Euro.

Wedstrijdformat:
Er wordt gestreden in drie divisies, te weten meisjes (van 12 tot en met 18 jaar), jeugd (jongens van 12 tot en met 15 jaar) en junioren (jongens van 16 tot en met 18 jaar). Van elke voorronde gaan in ieder geval de beste 10 meisjes, 10 jongens-jeugd en 15 jongens-junioren naar de finale. Naast het individuele klassement van de KNWV
jeugdserie windsurfen wordt ook gestreden om het KNWV
Scholenkampioenschap. In het KNWV Scholenkampioenschap wordt gevaren door scholenteams die bestaan uit twee deelnemers uit een willekeurige divisie.

Voorrondes:
25 mei Amsterdam Windsurfing Amsterdam
15 juni WSC Zeewolderhoek Zeewolde
22 juni WSV Almere-Centraal Almere
29 juni VW De Twee Provinciën Haren
14 juli WSD Plané Delft

Finale:
27-28 juli WSC Reeuwijk Reeuwijk

Voor meer informatie kijk je op:
www.jeugdserie.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Windsurfen
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Marjorie Kersten (pr@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl