Ingezonden persbericht


Persbericht

30 mei 2002

Global Continuity plc wijzigt naam in Neverfail Group - op weg naar een bedrijfsvoering waarin systemen en processen altijd beschikbaar zijn

Een bedrijfsomgeving ongevoelig voor storingen. Systemen blijven in de lucht bij stroomuitval, bij het aanbrengen van upgrades, bij calamiteiten. De wereld van Neverfail

Global Continuity plc, een belangrijke specialist op het gebied van ononderbroken bedrijfsvoering, heeft haar naam gewijzigd in Neverfail Group plc en haar productportfolio herdoopt in Neverfail, een merknaam die het geheel van de wereldwijd gevoerde producten en diensten omvat. De groep heeft op dit moment vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en een Europees hoofdkantoor te Brussel. Op korte termijn zal een Nederlandse vestiging worden geopend.

De Neverfail Group richt zich op de snel groeiende markt voor ononderbroken IT-omgevingen. De onderneming kan bogen op een succesvolle staat van dienst in het snel herstellen van IT servers en netwerken in geval van uitval. De Neverfail Group levert een brede serie innovatieve oplossingen, ontworpen om storingen in de IT-omgeving van bedrijven te minimaliseren.

Richard Pursey, CEO van de Neverfail Group, heeft een uitgesproken mening over het marktsegement: "Uitval van computersystemen in dit tijdsgewricht is onacceptabel. De aankondiging die wij nu doen is het resultaat van vele maanden ontwikkelwerk en betekent veel meer dan het in de markt zetten van een merknaam. Onze visie is een 100 procent beschikbaarheid van systemen. De naamsverandering en de achterliggende gedacht gaan onze klanten de zekerheid geven dat we op weg zijn een wereld te scheppen waarin downtime een begrip uit het verleden is."

"Dankzij workshops en gesprekken met klanten zijn we te weten gekomen dat de naam Neverfail het goed doet," zegt Shaun Orpen, Global Marketing Director. "Uitgaande van successen uit het verleden en onze visie op de toekomst is er geen andere naam te vinden die ook maar in de buurt komt van wat we willen uitstralen."

Dat er vertrouwen is in de activiteiten van de groep wordt geïllustreerd door een recente kapitaalsinjectie van £ 6 miljoen en de goedkeuring van de directieraad om het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk te vestigen in een nieuwe behuizing.

De Neverfail Group is opgericht in 1993 als Adam Associates en is uitgegroeid tot de grootste Europese specialist op het gebied van PC en LAN disaster recovery (DR). De onderneming bedient niet alleen klanten rechtstreeks, maar levert ook DR-diensten aan IBM UK, Zuid-Afrika, België en Duitsland. Met IBM vestigingen in andere Europese zijn onderhandelingen gaande. Uit contacten met klanten en partners wordt meer en meer duidelijk dat storingen in de IT-infrastructuur van ondernemingen onaanvaardbare risico's met zich meebrengen. De ontwikkelafdeling van Neverfail Group is voortdurend bezig de producten verder te optimaliseren om de eigen visie van zero downtime metterdaad te realiseren.

Op dit moment heeft Neverfail Group in het Verenigd Koninkrijk meer dan 600 klanten, waaronder vele grote bedrijven zoals de Royal Bank of Scotland, Toyota, Vodafone en IBM. De onderneming heeft kantoren in Londen, Brussel, Johannesburg en New York.

The Neverfail Group beheert een dagelijkse nieuwsrubriek op internet, www.globalcontinuity.com, die op dit moment voorziet in de informatiebehoefte van 28.000 leden in 116 landen. De site zal zijn naamgeving en onpartijdigheid niet opgeven als gevolg van de nu doorgevoerde naamswijziging van de onderneming.

Voor meer informatie:
The Neverfail Group
Jane Windsor
T: +44 (0)1635 572039
e: jwindsor@neverfailgroup.com

The Neverfail Group
Willy Stessens, Managing director, Europe
Ikaros Business Park
Ikaroslaan 73
B-1930 Zaventem
T: +32 (0)2 749 94 00
e: w.stessens@neverfailgroup.com