Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 30-05-2002 Persbericht district Den Bosch

DRIE LICHTGEWONDEN BIJ KETTINBOTSING (Rosmalen)

Woensdagavond waren op de oprit van de Rijksweg N50 naar de A2 richting Utrecht in Rosmalen bij een kettingbotsing vijf autos betrokken. Drie vrouwen raakten lichtgewond. Op het moment van de aanrijding vonden er terplaatse wegwerkzaamheden plaats en moes-ten de automobilisten naar één rijstrook. De snelheid was in verband met de werkzaamheden naar 70 km/h teruggebracht. De autos zijn door nog onbekende oorzaak met elkaar in bot-sing gekomen. Eén van de inzittenden van de betrokken voertuigen, een 62-jarige Vlijmense is ter observatie in het GZG opgenomen. Twee andere vrouwelijke inzittenden zijn terplaatse door de ambulancedienst behandeld en hoefden niet meer naar het ziekenhuis. De autos liepen aanzienlijke schade op.

BROMFIETSTER ZWAARGEWOND BIJ AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 19-jarige bromfietster uit s-Hertogenbosch op de rotonde bij de Rijzertlaan / Kooikersweg in haar woonplaats zwaargewond geraakt bij een aanrijding. Een 23-jarige plaatsgenote reed met haar auto vanaf de Rijzertlaan de Kooikersweg op en ver-leende bij het rechtsafslaan geen voorrang aan het slachtoffer. Bij de aanrijding die ontstond liep de bromfietster een gebroken arm en hoofdletsel op. Beide voertuigen raakten bescha-digd.

BOSSCHENAREN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING VROUW (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond zijn op de Graafseweg in s-Hertogenbosch een 29-jarige- en een 32-jarige Bosschenaar aangehouden nadat zij een 25-jarige plaatsgenote ernstig hadden bedreigd en met een auto op haar auto waren ingereden. De agenten hielden het tweetal op heterdaad aan. De 29-jarige verdachte had een verschil van mening over een huurkwestie met de vrouw. Gisterenavond kwam hij met de verdachte bij de woning van het slachtoffer aan de Adel-heidstraat en bedreigde de vrouw verbaal met de dood. De vrouw wist in haar auto te stappen en er vandoor te gaan. De verdachten achtervolgden de vrouw en ramden meerdere keren haar auto. De vrouw wist via 1-1-2 de politie te bellen die de mannen op de Graafseweg op heterdaad hebben aangehouden. Omdat er sprake van was dat de mannen in het bezit waren van een vuurwapen hebben agenten gekleed in kogelwerende vesten de twee met getrokken pistolen gearresteerd. Uiteindelijk is geen vuurwapen op de verdachten of in de auto aange-troffen. De auto van het slachtoffer liep schade aan de achterzijde op. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.