Ingezonden persbericht

Ecologisch Kennis Centrum weerspreekt het Eindhovens Dagblad

Ecologisch Kennis Centrum heeft kopien bij gemeente opgehaald en betaald

SINT OEDENRODE, 20020530 -- In het ED van 25 mei 2002 wordt gesuggereerd dat er vertrouwelijke stukken via via doorgesluisd zijn naar het Ecologisch Kennis Centrum. Dit bedrijf zou deze gebruikt hebben bij een ingezonden brief. Het ED gebruikt de naam van het EKC en van Rooij, zonder hoor- wederhoor te hebben toegepast. Wethouder C. van Rossum heeft zich in de commissievergadering van 30 mei 2002 verontschuldigd. De 'vertrouwelijke' stukken hebben inderdaad gewoon vanaf 7 maart ter inzage gelegen. Het ED weigert e.e.a. te rectificeren.

Het Ecologisch Kennis Centrum gaat zeker contact opnemen met de Raad voor de journalistiek. Verder wordt in het Eindhovens Dagblad de term milieuactivist gebruikt. Dit zeer ten onrechte,
Ad van Rooij is:
- afgestudeerd aan de Hoge School te Gent voor Hogere Veiligheidskundige
- Hij is daar met vrucht geslaagd

- Hij heeft het Nederlandse certificaat voor hogere veiligheidskundige met europese erkenning.
- Hij heeft ruimschoots de punten behaald voor verlenging tot 2004 voor dit certificaat.
- Deze opleiding is door de Raad van State in een uitspraak beoordeeld als voldoende juridisch onderlegd om daarmee evenals een jurist rechtszaken te mogen voeren voor derden zoals voor rechtsbijstanden, hetgeen ook gebeurt.
Door iemand met zoveel kennis een milieactivist te noemen, zet men deze in het verkeerde daglicht. Zeker na de gebeurtenissen van 6 mei j.l. rondom pim fortuyn.



Ingezonden persbericht