Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-05-2002 3e Persbericht 30 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Pastoor Petersstraat is donderdag rond 18.50 uur een 24-jarige Eindhovense van haar tas beroofd. De vrouw fietste in de richting van de Boschdijk toen plotseling een bromfiets met twee jongens erop naast haar kwam rijden. De bijrijder griste de tas van haar schouder. De vrouw probeerde te voorkomen dat de tas weggenomen werd en hield deze vast. Hierdoor is ze gevallen. Het duo is vervolgens met haar tas gevlucht. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 15 Euro, een agenda en een sleutelbos. Door de val heeft de vrouw last van haar arm en is haar fiets beschadigd.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de St. Petrus Canisiuslaan en op de Locatellistraat is donderdag tussen 13.30 en 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 21 bekeuringen uitgedeeld. Tien voor het niet dragen van de autogordel, vier voor het niet handsfree telefoneren in de auto, vier voor een te hoge snelheid, een voor het rijden door rood en twee voor niet dragen van een helm.

Eindhoven: Verdachte van poging woninginbraak aangehouden Na een melding van een man die over een schutting klom van een woning aan de Hortensiastraat stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Cyclamenstraat kon rond 13.50 uur een 36-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden worden. De bewoner van het pand aan de Hortensialaan zag plotseling iemand over de schutting klimmen. Toen deze persoon in zijn tuin stond en de bewoner hem aansprak is hij gevlucht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden Op de Markt is donderdag rond 16.20 uur een 23-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een medewerker van een horecagelegenheid op het Stratumseind kort daarvoor. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Op de Oirschotsedijk is donderdag rond 15.50 uur een 52-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De bromfietser reed over de Oirschotsedijk en kwam in botsing met een automobilist die vanuit een zijweg bij de Fruittuin de Oirschotsedijk opreed. De automobilist verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietser. De bromfietser sloeg over de kop en liep verwondingen aan zijn been op. Hij is overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg zijn donderdag tussen 15.30 en 16.30 uur 150 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 11 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/uur.

Maarheeze: Autogordelcontrole
Op de Moonslaan is donderdag een autogordelcontrole gehouden. Twaalf personen werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Waalre: Parasol gestolen
Vanaf de achterplaats van een woning aan de Papaverlaan is tussen dinsdag 9.00 uur en woensdag 21.00 uur een aluminium parasol weggenomen.