VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

René van Kooten gaat hoofdrol Radames spelen in musical Aida

René van Kooten neemt per 22 augustus de hoofdrol van legerkapitein Radames over van Bastiaan Ragas in Elton John en Tim Rice's Aida. Bastiaan Ragas verlaat de musical Aida om zich voor te bereiden op de hoofdrol van d'Artagnan in Van den Ende's nieuwe Nederlandse musical 3 Musketiers die in maart 2003 in première gaat. Samen met het creatieve team van Disney Theatrical Productions onder leiding van regisseur Robert Falls besloot Joop van den Ende om René van Kooten te verkiezen tot de nieuwe mannelijke hoofdrolspeler van Aida.

Joop van den Ende: 'René van Kooten overtuigde al in Elisabeth en bewijst als alternate van Bastiaan Ragas de kwaliteiten in huis te hebben om deze rol te kunnen dragen. Het doet mij een groot plezier dat hij de hoofdrol in Aida gaat spelen.'
Al sinds januari speelt René van Kooten één keer in de week de hoofdrol van Radames als alternate, vanaf 22 augustus wordt hij de vaste tegenspeler van Aida en Amneris. Hij was eerder te zien in Miss Saigon als understudy John en in Elisabeth als Bisschop Rauscher en understudy van Stanley Burleson in de rol van De Dood. Naast het spelen in musicals is hij zanger bij de poprock coverband Buckshot.

De musical Aida ontving na de Europese première op 21 oktober 2001 juichende kritieken en is ook een groot publiek succes: de musical trekt in het Fortis Circustheater avond aan avond volle zalen. Eind juni speelt Aida de 250ste voorstelling en in september wordt de 500.000ste bezoeker verwacht.