STICHTING ROKERSBELANGEN

Ziektekostenverzekering voor Rokers

ZIEKTEKOSTENVERZEKERING VOOR ROKERS
Stichting Rokersbelangen wil loyaliteit onder rokers stimuleren WWW.ROKERSLOYALITEITSPROGRAMMA.NL

AMSTERDAM, 31 MEI 2002,De Stichting Rokersbelangen (SRB) start met het Rokers loyaliteitsprogramma (RLP). Deelnemers aan het RLP verkrijgen een exclusief dubbelvoordeel. In de eerste plaats worden RLP-deelnemers een aantal producten/diensten aangeboden waarbij een omgeving wordt gecreëerd waarin de roker een eigen gebruikersmoment samen met andere rokers verkrijgt. Naast deze onderlinge loyaliteitsstimulans biedt het RLP in de tweede plaats een financieel voordeel in de vorm van kortingen. Dit alles onder het motto,genieten mag, en nadrukkelijk zonder anderen tot last te zijn. Het eerste product dat wordt aangeboden is een verzekeringspakket dat onder andere bestaat uit een ziektekostenverzekering en andere verzekeringen. Verder start het RLP met de Match, een contactprogramma waarmee rokers elkaar kunnen ontmoeten. Registratie voor het RLP kan via de website of het secretariaat van de SRB. Kosten voor deelname:7,50 euro.

HERSTEL SOLIDARITEIT
De SRB is zeer verheugd over de start van het Rokers loyaliteitsprogramma en voorziet een grote behoefte. Bestuurslid Ton Wurtz:de afgelopen jaren is door de politiek een klimaat gecreëerd waarbij de rechten van rokers steeds verder teruggedrongen zijn. Door dit stigma lijkt de roker geïsoleerd geraakt in de Nederlandse samenleving. Dat is ook sterk zichtbaar in de onlangs aangenomen Tabakswet. Met het RLP willen we deze disbalans wegnemen en solidariteit voor rokers herstellen.Door een bindend programma neer te zetten voor rokers, moet het RLP ertoe leiden dat de onderlinge loyaliteit onder rokers een stimulans krijgt.
De SRB verwacht in dit opzicht ook veel van nieuwe Kamerleden die op 15 mei zijn gekozen.

RLP PRODUCTPORTFOLIO
De kern van het RLP wordt uiteengezet op de website www.rokersloyaliteitsprogramma.nl. Hierop kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over de opzet van het RLP en kunnen deelnemers zich registreren. Het RLP gaat van start met het aanbieden van een volledig verzekeringspakket waaronder een verzekering voor onder andere: ziektekosten, auto, opstal/woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, glas en reisverzekering. De SRB koos juist hiervoor omdat, volgens Wurtz, verzekeringsmaatschappijen in veel gevallen met huidige polissen juist de niet-roker een financieel voordeel bood met ons RLP Verzekeringspakket willen we aan deze positieve discriminatie definitief een einde maken. Tevens wordt op de website het RLP-contactprogramma Match en juridische advies mogelijkheid geboden aan geregistreerde RLP-deelnemers.
Deelname aan het RLP bedraagt 7,50 euro. Kortingen kunnen oplopen tot 25%.
In de nabije toekomst wil de SRB ook bijvoorbeeld reizen, hotelvouchers, juridische advisering, theaterbezoek, diners, en andere producten aan gaan bieden. Suggesties voor het opbouwen van de RLP Productportfolio zijn van harte welkom via de website.

Stichting Rokersbelangen
De Stichting Rokers Belangen is een consumentenorganisatie die sinds 1993 actief opkomt voor de rechten en belangen van de volwassen roker en die zich sterk maakt voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet-rokers bestaat.

Noot voor de redactie,