Terrazur wil Covide nog deze zomer ook Engels- en Duitstalig

BARNEVELD, 20020530 -- Zowel Covide-ASP als Covide-Server, het webbased intranetpakket met CRM zal nog deze zomer ook in het Engels en het Duits beschikbaar worden. Terrazur, de ontwikkelaar van Covide komt daarmee tegemoet aan de wensen van diverse van haar partners.

Met virusongevoelig emailbeheer, online agenda- en adresbeheer en managementinformatie over zowel de medewerkers als de relaties vond Terrazur in minder dan drie maanden inmiddels ruim zestig hardwareleveranciers, die geïnteresseerd zijn in een partnerschap rond Covide.

Daarbij staat de partner voor de levering van de hardware en Terrazur voor de software, terwijl in onderling overleg per klant wordt afgesproken wie voor de installatie en de implementatie verantwoordelijk zal zijn of dat voor dat laatste traject nog een derde partij zal worden ingeschakeld. "Covide gaat dus niet als software op een CD geleverd worden, maar als een actieve service", aldus Terrazur. Daarmee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan het begrip "software als service". Tijdens de beide laatste grote internetbeurzen in de RAI werd dat uitgedragen door de partijen van het ASP-paviljoen, waarbinnen Terrazur samenwerkte met grote spelers als Multrix en KPN Telecom.

Door een overeenkomst met het Enschedese Sigmax werd al snel de eerste tijdens de beurs gehoorde wens gerealiseerd: de koppeling met alle gangbare PDA's, van Palm tot Pocket PC. Niet alleen via de gangbare cradle, maar ook via infrarood en rechtstreeks via het internet.

De vraag die nog niet kan worden beantwoord, betreft de meertalige beschikbaarheid van Covide. "Een paar partners gaven al snel te kennen dat als een belangrijke eis te zien. Maar de doorslag werd gegeven door belangstelling voor Covide vanuit de VS, Brazilië, Argentinië en landen in Oost-Europa. Voor onszelf hadden we 1 januari 2003 in gedachten voor de Engelse release, maar nu het bijzonder voorspoedig gaat met de oplevering van de eerste Nederlandse release, ligt het voor de hand niet te gaan wachten. Als Covide in de versie 1.3 rond 1 juni geheel aangepast aan alle wensen van de pilots en klanten tot dusver stabiel kan worden opgeleverd - en daar ziet het wel naar uit - dan is er niets dat ook een Engelse en Duitse versie in de weg hoeft te staan." aldus Terrazur directeur Willem Massier "De voorbereidingen zijn inmiddels getroffen en we hebben er alle vertrouwen in voor 21 september ook de Engels- en Duitstalige Covide te kunnen presenteren. Voor een Spaanstalige versie hebben we als streefdatum nu 1 januari 2003 genoteerd."