---
VRcontext brengt Walkinside 2.0. op de markt
---
Nieuwe versie combineert conversiesnelheid en gebruikersgemak met nieuwe functies die ontwerpproces verrijken en communicatie verbeteren

Brussel, 30/05/2002

De Belgische ontwikkelaar van 3D visualisatie- en simulatiesoftware VRcontext heeft Walkinside 2.0. gelanceerd. De toepassing zet complexe industriële ontwerpen razendsnel om in een virtueel model en combineert de conversiesnelheid en het gebruikersgemak van de oorspronkelijke versie met nieuwe tools die een intelligenter gebruik van het virtuele model toelaten.

Walkinside 2.0. is in staat de meest complexe 3D-modellen (van kerncentrales tot grote offshore boorplatformen) in een mum van tijd te visualiseren en te bezoeken, net zoals in computer games. In de eerste versie van Walkinside stonden de conversiesnelheid, het realisme en het gebruikersgemak centraal. Die kenmerken worden in versie 2.0. gecombineerd met zes nieuwe functies dankzij dewelke de gebruiker het virtuele model intelligenter kan hanteren, het ontwerpproces verrijken en de communicatie tussen ontwerpingenieurs en de klant verbeteren.

"Walkinside is een makkelijk hanteerbare en erg snelle visualisatiesoftware waarmee we doorheen de bestaande 3D-modellen van onze chemische installaties kunnen wandelen. Dankzij zijn gebruiksvriendelijkheid kunnen ingenieurs zelf door het model navigeren zonder externe hulp of intensieve training. Versie 2.0. bevat verschillende belangrijke nieuwe functies die bedrijven toelaten het ontwikkelingsproces te verbeteren, " aldus Peter Verhoeven, CAD System Manager, BASF Antwerpen N.V.

Nieuwe functies zijn ondermeer:
networking: verschillende netwerkgebruikers kunnen gelijktijdig doorheen het model wandelen.;
3D- redlining: gebruikers kunnen objecten in het model aancirkelen,becommentariëren en de opmerkingen bewaren voor latere evaluaties met een geüpdatet model;
databankverbinding:gebruikers kunnen door een simpele muisklik alle informatie in de databank m.b.t. een object in het model opvragen en bekijken (bijv. lengte, gewicht, type, merk,enz.); seperated multi-instanced reference files: als een reference file van MicroStation verschillende keren gebruikt wordt, wordt hij slechts een keer geconverteerd en opgeslagen door Walkinside; switching levels on/off: gebruikers kunnen de zichtbare niveaus en referentiebestanden tijdens een evaluatie veranderen. Ze kunnen bijvoorbeeld de afbeelding van de gehele staalstructuur van een installatie deactiveren en enkel naar het ontwerp van de buizen en pijpen kijken. De real time collision detection technologie wordt beheerd in functie van de zichtbare elementen;
walkthrough video (AVI file): gebruikers kunnen hun wandeling doorheen het model opnemen op film, die achteraf aan derden getoond of gestuurd kan worden.

"Walkinside is de eerste volledig interactieve oplossing die de huidige computers en grafische kaarten kunnen bieden aan eigenaars of ingenieurs van complexe industriële ontwerpen, " aldus Alain Hubrecht, CTO bij VRcontext. " De toepassing biedt een nieuwe manier om ontwerpinformatie beschikbaar te maken voor alle betrokkenen partijen zoals managers, klanten, onderaannemingen en besluitvormers; eindelijk een evaluatieinstrument dat tegemoet komt aan de noden van allen."

François Lagae, voorzitter van VRcontext: " Bovendien zullen we dankzij onze real-time collision-technologie onze klanten binnenkort een hele waaier nieuwe toepassingen voor veiligheidstraining en onderhoudsprogramma's kunnen aanbieden die tegemoetkomen aan de steeds strengere internationale richtlijnen. We zullen Walkinside blijven aanpassen aan de veranderende noden van ons groeiend klantenbestand."

Klanten die Walkinside 1.0. hebben aangekocht, krijgen een gratis update van de nieuwe versie. Voor meer informatie over Walkinside en een gratis demo, surf naar www.walkinside.com.

---
END

---
Over Walkinside
Walkinside is de eerste 3D-visualisatie en simulatiesoftware voor de industrie die gebaseerd is op real time collision-technologie. Deze toepassing converteert complexe industriële projecten - waarvan sommigen meer dan 400 MB groot zijn met meer dan 600.000 pijpen en ellebogen - in een mum van tijd in virtual reality en laat gebruikers toe doorheen modellen te wandelen, net zoals in computer games. De gebruikers zien de modellen door de ogen van een virtueel menselijk personage: ze zijn zich bewust van obstakels en hun grootte, kunnen de grond aanraken, ladders beklimmen, enz. in tegenstelling tot traditionele instrumenten die gebruikers toelaten in het model als een geest rond te zweven.
Over VRcontext (www.vrcontext.com)
VRcontext werd in juni 2000 opgericht als spin-off van Tractebel Energy Engineering. Tijdens de voorbije vijftien jaar, verzamelden de stichters een solide ervaring in 3D modeling en virtual reality. VRcontext levert de meest geavanceerde en kostenefficiënte softwaretoepassingen om complexe 3D-modellen te bezoeken en te hanteren. VRcontext is een privé-onderneming met hoofdzetel in Brussel (België).
François Lagae, president VRcontext, T: 02 644 38 23, F: 02 644 36 96, E: f.lagae@vrcontext.com
Journalisten:
NewsEngine PR, Leen Dries, T: + 32 3 260 96 42, F: + 32 3 237 23 25, E: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:VRCO0005-1FFAC6