Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 30-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Gordelcontrole
EMMELOORD Een korte verkeerscontrole op de Nagelerweg, Boslaan en Urkerweg resulteerde woensdagmiddag in 14 bekeuringen terzake het niet dragen van de autogordel en 3 terzake het niet bij zich hebben van de autopapieren.

Invorderingen rijbewijs
FLEVOLAND Een 46-jarige automobilist uit Dronten werd woensdagmiddag op de Rietweg door de video-surveillanceauto geklokt op 134 km/h in plaats van de toegestane 80. Bij het invorderen van het rijbewijs bleek, dat de verdachte begin april ook al aan dezelfde verbalisant zijn rijbewijs was kwijtgeraakt wegens een snelheidsovertreding.

SWIFTERBANT De bemanning van een surveillance-auto volgde woensdagnacht op de Swifterringweg een 23-jarige automobilist uit Loppersum. Zijn snelheid werd gemeten op 142 km/h in plaats van 80. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren. Bij controle van zijn gegevens bleek, dat hij verleden week al een fikse waarschuwing had gehad. Die heeft kennelijk weinig geholpen.

Bromfietscontrole
ALMERE Bij een bromfietscontrole op diverse locaties rond Almere-Haven werden woensdagmiddag 26 voertuigen gecontroleerd. 23 maal moest er verbaliserend worden opgetreden, onder andere terzake geen helm (3), geen verzekering (1), geen certificaat (3) geen gele plaat (3), negeren stopteken (1), volgen fietspad (2) en te hoge snelheid (10).

Doorrijden na aanrijding onder invloed
ALMERE De melding van een vechtpartij op de Pigmenthof in Almere Buiten bleek woensdagavond te gaan om een ruzie tussen twee automobilisten. Een 35-jarige automobilist uit Zwolle was op de Prismastraat tegen de auto van een 31-jarige Almeerder gereden en daarna doorgereden. De Almeerder had dat gezien en was achter de veroorzaker aangereden, waarna de ruzie ontstond. De Zwollenaar bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 645 ug/l (1,46 promille). Proces-verbaal terzake rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval wordt opgemaakt.