Universiteit van Amsterdam


Wie wordt de Amsterdamse student van het jaar?
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2002
Op donderdag 30 mei organiseert het PAUC (Profilering Amsterdamse Universiteiten Comité) de eerste UvA VU Battle tussen deze twee Amsterdamse universiteiten. Het PAUC is opgericht door de ASVA Studentenunie aan de UvA en de SRVU, de studentenvakbond aan de VU. Namens beide universiteiten doet een team van twintig studenten mee. De teams worden getest op de onderdelen algemene kennis, kennis van Amsterdam en kennis van de twee universiteiten. Uiteindelijk zal van ieder team één persoon overblijven, die het tegen de ander op zal nemen in de finale. De winnaar hiervan verdient de titel Amsterdamse Student 2002 en wint een Kronan-fiets.

Naast de kennisquiz gaan tijdens deze avond twee afgevaardigden van de universiteiten met elkaar in debat: namens de UvA collegevoorzitter Sijbolt Noorda en namens de VU Jan Willem Sap, winnaar van de VU-onderwijsprijs 2001 (een onderscheiding van de VU voor de beste docent).

De presentatie van de avond is in handen van kleinkunstenaar Wijnand de Jong, winnaar van de Griffioenspelen 2002 en van het UvA Cultureel Festival 2001.

Aanvang: 18.30 uur.

Locatie: Café Meander, Voetboogstraat 3, Amsterdam.