ST. NAT. EVENEMENTENPRIJZEN

Uitreiking Nationale Evenementenprijzen

Persbericht / Uitnodiging

Sinterklaas, een travestiet, Surinaamse danseressen en bloemenmeisjes

Donderdagmiddag 30 mei worden in Almere de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt door Hans van Driem, directeur van Toerisme Recreatie Nederland (TRN). Een jury bestaande uit professionals uit en om het evenementenvak heeft de aanmeldingen gejureerd. Onder aan dit bericht zijn de nominaties vermeld. De prijzen zijn een initiatief zijn van TRN (Toerisme Recreatie Nederland) en de vorig jaar in het leven geroepen Stichting Nationale Evenementenprijzen. De uitreiking belooft nu al een bont spektakel te worden want een aantal genomineerden heeft reeds aangekondigd met enig vertoon in het teken van het genomineerde evenement te verschijnen. Zo zullen er Haarlemse Bloemenmeisjes, Rotterdams - Surinaamse danseressen + steelband, een Amsterdamse travestiet en een heuse Sinterklaas uit Dordrecht act de présence geven.

De jury had het dit jaar moeilijk. Naast een groot aantal evenementen (3 categorieën) van hoge kwaliteit was er in de categorie 'Evenementenstad van het jaar' zeer goed merkbaar dat een groot aantal steden in Nederland recentelijk een sterk evenementenbeleid heeft ontwikkeld. Nederland is daarmee een waar evenementenland geworden. Steden zien evenementen meer en meer als marketinginstrument en doen daarom steeds meer aan ontwikkeling van bestaande en nieuwe evenementen. De prijzen zijn bedoeld ter beloning en stimulering van zowel gemeenten als organisatoren.
De uitreiking vindt plaats aan het einde van het congres 'Evenementen Beleid en Belang'. Aanvang van de prijsuitreiking is 15.30 en de plaats van handeling is discotheek 'Eindelijk' in Almere. Deze discotheek ligt 50 meter van het station Almere. Er is een grote parkeerplaats voor de deur. Indien nodig ontvangt u van ons per e-mail of fax een routebeschrijving.

Voor inlichtingen, aanmelding, routebeschrijving en uitslag onder embargo kunt u bellen met Stichting Nationale Evenementenprijzen / Joost ter Waarbeek 06 12998682.
E-mail: waarbeek.events@planet.nl

Nominaties:
In de categorie 'Evenementenstad van het jaar' zijn genomineerd: Almere, Dordrecht, Rotterdam

Voor de categorie 'Beste Stadspromotie-evenement' zijn genomineerd: Gay Pride Amsterdam
Solero Zomercarnaval Rotterdam
Vierdaagsefeesten Nijmegen

In de categorie 'Beste Regio-evenement' zijn genomineerd: Bloemenweekend Haarlem
Theaterspektakel Dante Almere
Vierdaagsefeesten Nijmegen

In de categorie 'Leukste Stadsevenement' zijn genomineerd: Deventer op Stelten Deventer
Sinterklaashuis Dordrecht
Trekkertrek Familiedag Kouderkerk aan de Rijn

29 mei 02 09:17